• Puțin peste 30 de medici din capitală au venit să-și ridice materialele sanitare
  • Peste 200 de medici din capitală și-au manifestat dorința de a vaccina la cabinet
  • Medicii de familie au primit seringi, ace, EpiPen, dar și materiale de protecție
  • Medicii și-au făcut liste proprii cu cei care își doresc să se vaccineze la cabinet

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie bate pasul pe loc. În timp ce dozele de vaccin nu au ajuns nici în jumătate dintre cabinetele din țară, produsele sanitare rămân în depozitele DSP. Încercarea de a distribui materialele sanitare către medici nu a avut succes în capitală.

Reprezentanții DSP au ajuns cu 30 de minute mai târziu la depozit, dar nici medicii nu au stat la coadă

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, deși aștepta astăzi peste 200 de medici de familie pentru a-și ridica materialele sanitare necesare pentru vaccinare, nu au ajuns mai mult de 30 de medici de familie. Reprezentanții DSP spun că o parte dintre ei au și anunțat că nu vor veni să le ridice.

Medicii spun că o parte dintre materiale nu pot fi găsite în altă parte

Chiar și așa, ei cred că metoda de distribuție aleasă nu a fost cea mai inspirată.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Mail-ul a fost trimis de pe o zi pe alta, ca astăzi în intervalul orar dat, să ne prezentăm. Sunt foarte mulți medici la program, sunt poate medici care nu și-au deschis mail-urile și nu este variantă”, explică Camelia Gălămâj, medic de familie.

Puținii medici care au ajuns să-și ia materialele pentru imunizare au avut dificultăți și cu locația. Alții însă nu s-au grăbit să vină și pentru că n-ar avea suficienți doritori.

„Un pic doar cu locația, adică trebuia precizată mult mai exact, Romexpo fiind un punct general. Trebuiau mai multe indicații referitor la pavilione sau un aspect de genul acesta. Depinde foarte mult și câți pacienți vor să se vaccineze”, povestește un alt medic de familie, Roxana Grosu.

Medicii de familie se gândesc și cum să-și grupeze pacienții pentru a nu risipi din dozele de vaccin

Contrar deciziilor din alte state, cei care și-au manifestat dorința de a fi vaccinați la cabinet nu sunt reticenți la serul Johnson & Johnson. Administrarea serului într-o singură doză este unul din motivele pentru care aleg această variantă.

Avram Constantin, medic de familie, spune că deja a făcut „o tură de 5 pacienți doritori care vin vineri dimineață. Chiar unii preferau, dar s-au grăbit să se vaccineze, dorința de vaccinare este mare. Nu au mai avut răbdare să aștepte și au regretat pentru că au făcut vaccinul vineri și noi l-am primit marți”.

Doar 267 de oameni s-au vaccinat în ultimele 2 zile în cabinetele medicilor de familie.