Vaccinarea merge acolo unde sunt salariile mari. Județele codașe la imunizare au și angajații cu cele mai mici câștiguri din țară

  • Județele cu cele mai mari salarii au rate de vaccinare de 2 – 3 ori mai mari decât județele cu cele mai mici salarii
  • București are o rată de vaccinare de 42% și un salariu mediu de 4.200 de lei net
  • Suceava are o rată de vaccinare de 14% și un salariu mediu de 2.600 de lei net

Vaccinarea merge acolo unde sunt salariile mari. Județele în care angajații au cele mai mari salarii au o rată de vaccinare de două – trei ori mai mare decât județele în care angajații câștigă cel mai puțin.

București, Cluj, Sibiu, Brașov și Timiș au cea mai mare rată de vaccinare. Procentul variază între 30 și 42% , în rândul locuitorilor cu vârsta de peste 16 ani. Tot aici sunt și cele mai mari salarii din economie: de la 4.200 de lei net în București, în medie, la 3.000 de lei net în Brașov.

În schimb, o rată de vaccinare de două – trei ori mai mică se găsește județele cu cele mai mici salarii din economie. Suceava, Botoșani, Giurgiu, Bacău și Neamț sunt județele cu cea mai redusă rată a vaccinării, care variază între 14 și 16%. Aici, angajații câștigă sub nivelul salariului mediu pe economie. În Suceava, de exemplu, salariul mediu este de 2.600 de lei net, cu 22% sub nivelul salariului mediu pe economie și cu 38% sub nivelul salariului mediu din București.