• Valeriu Gheorghiță: Astăzi se vor distribui primele două zile de vaccin de la Johnson & Johnson, circa 507.000 de doze
  • Pe 30 aprilie vom primi următoarea tranșă de vaccin de la Johnson & Johnson
  • Opțiunea alegerii unui alt centru de vaccinare pentru rapelul față de cel în care s-a primit prima doză va fi disponibilă în platformă la sfârșitul acestei săptămâni

Medicul Valeriu Gheoghiță a anunțat în cadrul conferinței săptămânale organizate de Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) că marți începe distribuirea dozelor de vaccin produs de Johnson & Johnson.

„De azi și mâine urmează a se distribui primele două zile de vaccin de la Johnson & Johnson, circa 507.000 de doze”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

„Vor fi alocate circa 25 de doze pentru fiecare medic de familie. Pe 30 aprilie vom primi următoarea tranșă de vaccin de la Johnson & Johnson și vom completa acest necesar pana la aproximativ 80.000 de doze pentru a putea demara această activitate de vaccinare. De asemenea, cu același tip de vaccin încercăm să asigurăm vaccinarea prin echipe mobile, prin centre mobile și este una dintre opțiunile pe care le vom lua în calcul atunci âand vom demara vaccinarea în spitale non-COVID pentru vaccinarea pacienților”, a adăugat Gheorghiță.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

Gheorghiță, detalii despre momentul în care se poate alege în platformă un alt centru pentru rapel

Opțiunea alegerii unui alt centru de vaccinare pentru rapelul față de cel în care s-a primit prima doză va fi disponibilă în platformă la sfârșitul acestei săptămâni, anunță coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.

„Posibilitatea alegerii centrului pentru rapel în momentul de față încă nu este operaționalizată. Această cerință în platformă va fi gata la sfârșitul acestei săptămâni”, spune Valeriu Gheorghiță.

Până atunci, românii se pot adresa pentru rapel unui centru de vaccinare din apropierea localității de rezidență sau de domiciliu și, dacă sunt locuri libere, se pot vaccina.

Este de preferat să anunțe centrul de vaccinare cu cel puțin 72 de ore înainte de rapel.

„Pentru a facilita comunicarea cu centrele de vaccinare, în perioada următoare, foarte probabil în prima săptămână din luna mai, începe distribuirea de telefoane în centrele de vaccinare și va fi afișat numărul de telefon al fiecărui centru de vaccinare în platformă, tocmai pentru a se putea lua legătura direct cu centrele de vaccinare și a înlesni această comunicare”, mai spune coordonatorul campaniei de vaccinare.