„Aşa ştim şi noi”, a spus miercuri Valeriu Gheorghiţă, întrebat dacă poate să confirme faptul că România este prima ţară din Uniunea Europeană care vaccinează copiii.

„Aşa ştim şi noi, ştiu că Polonia în 7 iunie va demara campania de vaccinare şi pentru această grupă de vârstă, însă aici există diferenţe de strategie de la o ţară la alta. Ştim foarte bine că în multe alte ţări europene strategia de vaccinare s-a bazat pe includerea progresivă a anumitor grupe de vârstă, dar sunt incluşi de pildă copiii care au afecţiuni cronice, încă din acest moment”, a răspuns Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, unei întrebări din partea jurnaliştilor.

El a precizat însă că accesul liber la vaccinare este într-adevăr condiţionat de criteriul de vârstă în foarte multe ţări europene.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Serul folosit pentru imunizarea adolescenţilor este cel produs de Pfizer/BionTech, aprobat zilele trecute de Agenţia Europeană a Medicamentului pentru categoria de vârstă 12-15 ani.

Centru de vaccinare pentru copii, inaugurat în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4

Valeriu Gheorghiţă a participat miercuri la inaugurarea unui centru de vaccinare pentru copii într-un parc din Sectorul 4 al Capitalei. Acesta este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani.

„Deschidem primul centru mobil de imunizare împotriva Covid-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Începând cu ora 13.00, copiii care doresc să fie vaccinaţi, însoţiţi de părinţi sau tutorele legal, sunt aşteptaţi în Parcul Lumea Copiilor (zona rotondă)”, au anunţat autorităţile locale.

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluţă a anunţat că începând de săptămâna viitoare va exista o unitate mobilă care va vaccina în preajma şcolilor, atât elevi, cât şi părinţi şi bunici.

„De luni o unitate mobilă va fi prezentă la toate unităţile şcolare din sector în baza programărilor (…) Se pot vaccina şi părinţii sau bunicii. Vrem să ajungă la nivelul fiecărui bloc, fiecărui om”, a declarat primarul Daniel Băluţă.

La inaugurarea centrului de vaccinare pentru copii a participat şi Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

„Am înţeles că au fost vaccinaţi peste 20 de copii, ne dorim să crească numărul lor. Sperăm într-o solidaritatea a oamenilor (…) Nu văd un loc mai bun pentru vaccinarea copiilor decât într-un parc”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.