• Vârstnicii și persoanele vulnerabile au prioritate la vaccinare în etapa a doua
  • Executivul a adoptat o HG prin care 25% din locurile de vaccinare în etapa a doua sunt deschise pentru personalul esențial, iar 75% pentru bătrâni și bolnavi
  • STS lucrează la această soluție și totul va fi programat electronic

Vârstnicii și persoanele vulnerabile au, în sfârșit, prioritate la vaccinare. A fost găsită o soluție ca să nu fie ocupate prea multe locuri de către personalul esențial.

Hotărârea de Guvern care stabilește noile categorii de populație care intră în etapa a doua de vaccinare prevede și ca 25% din locuri să fie deschise pentru personalul esențial și 75% pentru bătrâni și bolnavi. Nu avem încă o soluție practică pentru a putea face acest lucru, acum se merge pe principiul primul venit, primul servit. Dar STS lucrează la asta și totul va fi programat electronic.

În următoarele zile vom vedea modificările pe platformă, dar nu înainte de o scurtă perioadă de testare. Pentru persoanele înscrise de angajator în baza CUI-ului, numărul programărilor nu va putea depăși 25% din cele disponibile zilnic, iar cei înscriși se vor autentifica individual pe baza CNP-ului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

După ce se atinge procentul de 25% de locuri ocupate, programarea altor angajați în ziua respectivă nu va mai fi posibilă. Celelalte locuri vor putea fi ocupate de către persoanele de peste 65 de ani, persoanele cu afecțiuni cronice și cele cu dizabilități. Tot aici intră și personalul inclus în etapa I pentru care se continuă programarea și în etapa a II-a.

Este o situație întâlnită și în alte țări europene. Astfel încât procesul de vaccinare să fie optimizat în funcție de stocurile existente la momentul respectiv. Practic se corelează numărul de doze de vaccin cu numărul de persoane care s-au înscris în platformă