• Secretarul de stat Raed Arafat s-a vaccinat, luni, în fața camerelor de luat vederi
  • Imunizarea a fost transmisă live
  • Arafat s-a vaccinat la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București

Secretarul de stat Raed Arafat s-a vaccinat anti-COVID, luni, în fața camerelor de filmat.

Raed Arafat și personalul din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) au mers la Centrul de Vaccinare din cadrul Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” București.

Raed Arafat a precizat că s-a vaccinat luni pentru că acum i-a venit rândul.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Este un gest de normalitate. Eu vă spun, de abia am așteptat să ajung să pot să mă vaccinez și am promis că fac acest lucru public ca să arăt un lucru: ce recomandăm, facem și noi. Nu recomandăm oamenilor să se vaccineze dacă noi nu ne-am vaccinat. Îndemnul meu către toți este să înțeleagă că asta este speranța pe care o avem în acest moment, este calea pe care dacă o urmează cât mai mulți – vaccinul fiind voluntar – reușim cât mai repede să ajungem într-o situație cât mai aproape de normalitate. Deci îndemnul meu către toți este să nu asculte toate aceste știri nefondate, afirmațiile nefondate despre vaccin și să meargă pe informațiile justificate științific și să vină la vaccinare”, a spus Arafat.

Întrebat despre faptul că doar 108.000 de cadre medicale au fost vaccinate, Arafat a afirmat că trebuie analizate motivele celor care nu își fac vaccinul.

În primul rând, când calculăm dozele, întotdeauna să le împărțim la doi, pentru că jumătatea dozelor se păstrează pentru rapel. Cei care amână sau care nu vor să se vaccineze au varii motive, nu intrăm în ele. Poate că unii vor să mai aștepte, vor să mai vadă, unii poate că au ascultat unele păreri și au crezut în ele. Ceea ce eu spun tuturor: este normal să ne vaccinăm, este singura metodă prin care, în primul rând, ne protejăm, iar când avem un număr mai mare de persoane vaccinate putem să reducem sau să sistăm răspândirea virusului și mai ales impactul lui și să ne întoarcem la o viață cât mai aproape de normal”, a spus șeful DSU.

Cât privește campania de vaccinare, secretarul de stat a afirmat că, pentru el, merge bine, iar România nu stă nici cel mai bine în Europa, nici cel mai prost.

Stăm bine și este încă mult de făcut, pentru că numărul centrelor va crește. Știu că Ministerul Sănătății vrea să plătească medicii de familie ca să facă vaccinul. Există premise de îmbunătățire, dar până acum eu consider că totuși am mers destul de OK ca început, dar acest lucru trebuie să fie amplificat”, a afirmat Arafat.

Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) este de 108.294.

Luni, a sosit în România a patra tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, conform Comitetului Național de Vaccinare.

Procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 150.150 doze, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuție București: 39.975 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 24.375 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 21.450 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 18.525 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 13.650 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 20.475 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 11.700 doze.