Zeci de mii de români s-au programat la vaccinare în prima oră în care platforma a funcționat

Studiu: 62% dintre români vor să se vaccineze împotriva Covid-19. Categoriile cele mai deschise la imunizare Mediafax Foto
  • 50.000 de români din etapa a doua s-au programat la vaccinare vineri.
  • Din etapa a doua de vaccinare fac parte persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și cele care asigură activități esențiale.
  • Valeriu Gheorghiţă a declarat că o persoană poate să înscrie pe platformă maxim zece persoane, din familie.

50.000 de români din etapa a doua s-au programat la vaccinare vineri, în prima oră în care a funcționat platforma, anunță coordonatorul strategiei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a declarat, vineri seară, la Digi24, că în urmă cu o oră erau 18.000 de utilizatori pe minut pe platformă.

Practic, în prima oră de funcționare a platformei, au fost alocate peste 100.000 de sloturi, ceea ce înseamnă 50.000 de români programați.

Din etapa a doua de vaccinare fac parte persoanele cu vârste de peste 65 de ani, cele cu boli cronice și cele care asigură activități esențiale.

Răspunzând la o întrebare, Valeriu Gheorghiţă a declarat că o persoană poate să înscrie pe platformă maxim zece persoane, din familie.

Căile pe care se pot înscrie oamenii sunt: platforma, prin medicul de familie, prin call center-uri sau prin serviciile de asistență socială din primării.