• Există cursuri unde poți învăța cum să faci o cafea bună
  • Gustul cafelei diferă de modul de preparare
  • 1 octombrie este Ziua internațională a cafelei

Dacă îţi începi ziua cu o cafea bună, e semn că și ziua va fi la fel. Prima cafea sigur ţi-o prepari acasă, dar ştii să o faci corect? 1 octombrie e ziua internațională a muzicii, dar e și ziua internațională a cafelei. Cea mai bună cafea e cea care îţi place ţie, spune Teo, mare barista din Iaşi.

Dar până să ajungi la cafeneaua preferată, prima cană o bei tot acasa. Teo a făcut un curs pentru cei care vor să înveţe cum să îşi facă singuri o cafea pe gustul lor. Le spune cum se prepară corect cafeaua la ibric sau cu un filtru special.

Prin cele două metode putem face diferenţa foarte mare, în sens de gust pe aceeaşi cafea şi atunci putem arăta oamenilor că pe ibric aceeaşi cafea are un gust, pe V60 aceeaşi cafea e un pic diferită”, a spus Teo Bozbiciu, barista.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Eli lucrează de acasă şi îşi face cafeaua la ibric sau la espressor. Nu îi iese aşa cum şi-ar dori, aşa că a venit să înveţe. Ca la școală.

„Am aflat ce făceam greşit şi de ce nu făceam cafeaua bună. Încerc să găsesc o metodă să îmi fac cafea acasă la Moka, corectă. E ca şi cum ai avea acasă un pachet de prim ajutor. Te trezeşti dimineaţă şi îţi începi ziua şi trebuie să îţi faci o cafea decentă”, spune Eli.