Orban, la plimbare prin Centrul Vechi: „Merg la redeschiderea terasei unui amic”. Ce spune despre măsurile de relaxare din 15 iunie

Sursă foto: Digi 24
  • Premierului i-a fost dor de terasele din Capitală
  • Orban a ieşit la o plimbare, în Centrul Vechi, alături de şeful Cancelariei, Ionel Dancă, şi de consilierul Andi Manciu
  • Premierul a spus că mers la redeschiderea terasei unui prieten

Ludovic Orban a fost surprins, sâmbătă, în Centrul Vechi al Capitalei.

Acesta era însoţit de şeful Cancelariei, Ionel Dancă, şi de consilierul Andi Manciu. Premierul a spus că merge la terasa unui amic de-al său. „Răspund la invitaţia unui bun amic care, de bucurie că a deschis terasa, m-a invitat şi pe mine”, a explicat Orban, pentru Digi24.

Întrebat de măsurile de relaxare care ar putea urma de pe 15 iunie, el a răspuns că Guvernul evaluează, dar vor fi anunţate „la timpul potrivit”, cu câteva zile înainte.

Jurnalișii prezenți l-au întrebat dacă a sosit în Centru pentru a face inspecție, iar Orban a replicat: „Am eu față de inspector?”. Premierul a explicat că instituțiile abilitate se ocupă de verificări, intrucțiunile fiind ca aceste controale să fie ferme.

Legat de mini-vacanța de Rusalii și de numărul mare de români care au mers la mare și al munte, Orban a declarat că e bucuros că cetățenii se relaxează, însă le atrage atenția să respecte regulile, pentru ca riscul de îmbolnăvire să fie minim.