• Un prim moment de tensiune pentru fete a venit atunci când pisica unui vecin a intrat în casă și au încercat cu toții să aibă grijă de ea.
  • Copiii au fost filmați tot timpul, iar imaginile au fost difuzate într-un documentar.
  • Băieții s-au separat după câteva zile în două grupuri.

În perioada de apogeu a reality show-urilor care nu se axau pe etică, un reality show din Marea Britanie a plasat 20 de copii, 10 băieți și 10 fete în case separate pentru a avea grijă de ei înșiși, fără supravegherea unui adult.

Copiii, toți în vârstă de 11 sau 12 ani, au primit mâncare, bani, jucării și echipament de curățenie pentru experiment”, dar, în afară de asta, au fost lăsați să se descurce singuri, cu condiția ca echipa să intervină în cazul în care existau probleme de siguranță. Copiii au fost filmați tot timpul, iar imaginile au fost difuzate în documentarul britanic Boys and Girls Alone.

A existat o diferență netă între copii, între modul în care s-au comportat băieții și fetele. În timp ce fetele găteau, făceau curățenie și organizau o prezentare de modă în scop de divertisment, băieții se apucau imediat să distrugă casa și să scrie pe pereți.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Băieții s-au separat după câteva zile în două grupuri, dormind în două dormitoare diferite, care apoi încercau să se antagonizeze unul pe celălalt. Un grup a decis să țină treaz celălalt grup după ce acesta a decis să se culce devreme, încercând în mod constant să intre în cameră și să facă zgomote puternice. O ceartă a izbucnit între băieți după ce unul dintre tricourile băieților a fost vopsit și acoperit cu cremă de ras, dar, dincolo de câteva certuri și enervări minore, nimeni nu a fost rănit.

Un prim moment de tensiune pentru fete a venit atunci când pisica unui vecin a intrat în casă și au încercat cu toții să aibă grijă de ea.

Asta nu înseamnă că fetele au trăit fără partea lor de dramă. Deși au mutat toate paturile într-o singură cameră și au gătit și mâncat împreună, fetele au sfârșit prin a se intimida ușor între ele, iar două dintre fete au decis în cele din urmă să părăsească casa înainte ca experimentul să se termine.

Deși este interesant de urmărit, nu poți extrapola prea multe din experiment, având în vedere prezența camerelor de luat vederi și natura experimentului. Au existat exemple reale de copii care au ajuns să se izoleze, inclusiv unul din 1965, când șase băieți au încercat să fugă și să plece cu barca în Fiji. Din nefericire, au adormit la un moment dat după ce au furat și s-au urcat într-o barcă și au rămas blocați pe o insulă mică timp de 15 luni.

Înainte de a fi salvați, băieții au creat un program pentru îndatoririle din tabăra lor, au creat instrumente muzicale pentru a se distra și au încercat să își facă propria plută. Unul dintre băieți a căzut de pe o stâncă și și-a rupt piciorul în timpul șederii lor. Băieții i-au fixat piciorul cu ajutorul unor bețe și au avut grijă de el până când și-a revenit.