24 de angajaţi ai unei firme de curierat din România au fost infectaţi cu Covid-19

24 de angajaţi ai unei firme de curierat din România au fost infectaţi cu Covid-19 Sursă foto: AP, Mediafax Foto
  • 24 de persoane angajate ale FAN Courier pe poziţia de manipulant marfă în depozitul din Ştefăneşti au fost infectate cu Covid- 19, anunţă compania.
  • „Activitatea companiei se desfăşoară la parametri normali, echipele FAN Courier fiind pregătite anterior pentru un astfel de scenariu“
  • „Pentru siguranţa sanitară a angajaţilor vom intensifica controlul şi triajul epidemiologic“, a spus Cornel Morcov, Chief Commercial Officer FAN Courier

Compania a declanşat deja procedurile stabilite prin planul pentru situaţii de criză Covid-19, astfel încât activitatea curentă să se desfăşoare în condiţii normale.

Majoritatea angajaţilor testaţi pozitiv erau deja în izolare la momentul efectuării testelor şi toţi contacţii direcţi ai acestora au fost izolaţi şi au intrat în carantină la domiciliu pentru 14 zile, conform protocolului medical în vigoare. Personalul izolat reprezintă un procent mic din totalul personalului care activează în HUB-ul din Ştefăneşti. În plus, echipele din depozitul FAN Courier sunt autonome şi nu interacţionează, astfel că riscul de infectare între echipe este minim. Activitatea companiei se desfăşoară la parametri normali, echipele FAN Courier fiind pregătite anterior pentru un astfel de scenariu. Pentru siguranţa sanitară a angajaţilor vom intensifica controlul şi triajul epidemiologic“, a spus Cornel Morcov, Chief Commercial Officer FAN Courier.

Compania a achiziţionat şi distribuit fiecărui angajat, încă de la debutul crizei, măşti şi mănuşi, ca măsură de prevenţie, a achiziţionat dezinfectant, ca măsură de sănătate şi igienă în muncă şi a cerut managerilor din toată ţara să monitorizeze constant starea de sănătate a angajaţilor.

Ne preocupă starea de sănătate a membrilor echipei FAN Courier şi suntem conştienţi că, acum, avem o responsabilitate suplimentară în relaţia cu beneficiarii serviciilor noastre. De aceea, întreg depozitul Ştefăneşti a fost dezinfectat deja printr-o procedură cu nebulizare şi am transmis tuturor colegilor din ţară informaţii despre măsurile pe care le pot lua în mod independent, în scopul limitării oricăror riscuri de infectare pentru ei, familiile lor şi colegi. Prin intermediul managerilor zonali, monitorizăm permanent situaţia absenţelor medicale“, a explicat George Tăchescu, Chief Operations Officer FAN Courier.

Reprezentanții companiei au adăugat că „este important de ştiut că nu există risc de infectare nici pentru angajaţi şi nici pentru beneficiarii expediţiilor, prin intermediul coletelor sau plicurilor expediate“.