• Atunci când cineva ne înșeală, ne gândim imediat că ceva nu este în regulă în relație sau că persoana respectivă nu este de încredere.
  • Poate că acea persoană nu-și iubește partenerul, sau căsnicia lui este ruinată, doar că nu și-a dat seama încă.
  • De foarte multe ori acestea sunt motivele, dar adevărul este că înșelăciunea se întâmplă și în cuplurile fericite, oricât de mult am vrea să nu credem asta, oricât de ilogic ar suna.

Atunci când cineva ne înșeală, ne gândim imediat că ceva nu este în regulă în relație sau că persoana respectivă nu este de încredere. Poate că acea persoană nu-și iubește partenerul, sau căsnicia lui este ruinată, doar că nu și-a dat seama încă. De foarte multe ori acestea sunt motivele, dar adevărul este că înșelăciunea se întâmplă și în cuplurile fericite, oricât de mult am vrea să nu credem asta, oricât de ilogic ar suna.

La urma urmei, dacă sunteți într-o relație fericită și sănătoasă, înseamnă că iubiți acea persoană. Și cum poți înșela pe cineva pe care îl iubești? O întrebare bună la care vor răspunde mai mulți experți în relații. Iată care sunt motivele pentru care infidelitatea se întâmplă în relațiile fericite.

Încercarea de a găsi ceva pierdut

Uneori, cel care înșeală nu încearcă să se despartă de relație, ci încearcă să găsească ceva pierdut la el însuși – poate fi vorba de libertate, de o pasiune sau de căutarea unei modalități de a se înțelege mai bine. De obicei, aceste tipuri de infidelități apar atunci când cel care înșală nu poate vorbi deschis cu partenerul despre această lipsă și încearcă să o umple în afara relației.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Este în natura noastră

Înșelatul se întâmplă în toate culturile, chiar și în cele care pedepsesc sever infidelitatea. Motivul pentru acest lucru poate fi legat de biologia noastră. Femeile se atașează mai puternic și caută o relație de lungă durată, dar bărbații sunt mai predispuși să înșele, deoarece natura lor îi determină să aibă mai multe soții și, prin urmare, mai mulți copii și o șansă mai mare de a-și transmite ADN-ul generațiilor viitoare. În trecut, femeile înșelau pentru a se proteja – dacă soțul murea sau o abandona, femeia avea un al doilea bărbat care să o protejeze. Astăzi, desigur, astfel de motive sunt nefondate din punct de vedere logic, dar infidelitatea a prins rădăcini în ADN-ul nostru.

Uneori se întâmplă pur și simplu

Toată lumea se confruntă uneori cu tentații. Casierița drăguță care flirtează cu nerușinare. Colegul de serviciu drăguț căruia îi pasă cu adevărat de ceea ce spui. Este normal să te simți flatat de o astfel de atenție. Uneori, circumstanțele se aliniază în așa fel încât tentația ne depășește.

Desigur, niciunul dintre aceste motive nu este o scuză valabilă pentru infidelitate. Este în primul rând o alegere. Dar infidelitatea se poate întâmpla oricui, să nu crezi că nu ți se va întâmpla niciodată. Modul de a evita infidelitatea (sau cel puțin de a evita dezvoltarea unei aventuri întregi) este comunicarea. Vorbiți despre preocupările și fanteziile voastre și creați o atmosferă de încredere. În caz contrar, secretele vor deveni mai mari, minciunile vor deveni mai profunde, iar tu îți vei submina treptat fericirea. Cu toții ne confruntăm cu tentații, dar ceea ce contează este modul în care răspundem la ele.