• Din cauza unui pachet suspect, șase persoane au ajuns la spital.
  • 12 angajați ai unui oficiu poștal din Germania au primit îngrijiri medicale, iar alte zeci de persoane au fost evacuate din cauza pachetului.
  • În final, s-a dovedit a fi doar o livrare de durian, fructe cu miros puternic.

Poliția, pompierii și ambulanțele au fost chemate sâmbătă la un oficiu poștal din orașul Schweinfurt, după ce personalul a simțit mirosul provenit dintr-un pachet suspect. „Din cauza conținutului necunoscut, nu era clar dacă pachetul suspect prezenta un risc mai mare“, a explicat poliția din Schweinfurt.

Întreaga clădire a fost evacuată, în jur de 60 de angajați fiind nevoiți să plece, înainte ca pachetul să fie examinat cu atenție. „În total, 12 angajați de la poștă care s-au plâns de greață au trebuit să fie îngrijiți la fața locului, iar șase au fost duși la spital“, a mai spus poliția din Schweinfurt.

În final, s-a dovedit că pachetul conținea patru fructe de durian, de origine thailandeză, pe care un rezident de 50 de ani din oraș voia să le trimită acasă, în Nürnberg, scrie CNN.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Fructul a fost în cele din urmă livrat destinatarului său. Nu este prima dată când durian a provocat panică. Anul trecut, personalul bibliotecii Universității din Canberra a fost evacuat din cauza suspiciunii de scurgeri de gaz. Ulterior, cercetările au arătat că mirosul puternic a fost cauzat de fructe.

Ce este durianul?

Durianul e considerat cel mai urât mirositor fruct din lume. Este originar din Brunei, Indonezia şi Malaysia. În prezent se cultivă în Thailanda, India, Sri Lanka, Vietnam, Papua Noua Guinee şi alte ţări asiatice. Cei care au reuşit să învingă greaţa provocată de miros au fost profund impresionaţi de gustul unic şi plăcut al fructului, care este bogat în vitamina B6 şi B9, vitamina C, vitamina A, fibre, potasiu, mangan, cupru, fosfor magneziu, calciu, fier, zinc şi sodiu.