• The Independent a vorbit cu experți în relații pentru a identifica nouă semne care arată că persoana cu care te întâlnești este potrivită pentru tine.
  • Cheia oricărei relații de succes este compromisul, spune Kate Moyle, psihoterapeut de relații și gazda podcastului The Sexual Wellness Sessions.
  • Persoana potrivită pentru tine te va împuternici să fii cel mai încrezător în tine însuți, spune antrenorul de întâlniri James Preece.

Relațiile sunt o muncă grea. Odată ce ați depășit perioada inițială de îndrăgostire – adesea numită „faza lunii de miere” – realitatea se instalează și începeți să vă dați seama mai bine cine este persoana respectivă și dacă este sau nu potrivită pentru dumneavoastră.

Dar semnele pot fi dificil de identificat, mai ales dacă nu ai mai avut niciodată o relație pe termen lung.

Cât de mult ar trebui să fii dispus să te sacrifici pentru cealaltă persoană? Contează dacă interesele voastre nu se aliniază? Și ce se întâmplă dacă vă certați destul de mult?

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
AI 2% ȘANSE SĂ AI BILET LA ERAS TOUR
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

The Independent a vorbit cu experți în relații pentru a identifica nouă semne care arată că persoana cu care te întâlnești este potrivită pentru tine.

Vă puteți întâlni la mijloc

Cheia oricărei relații de succes este compromisul, spune Kate Moyle, psihoterapeut de relații și gazda podcastului The Sexual Wellness Sessions.

„Întotdeauna va fi o luptă între nevoile individuale ale celor implicați și nu ar trebui să ne așteptăm să fim perfect aliniați sau să fim de acord cu totul.”

Modul în care sunteți capabili să faceți compromisuri și să negociați cu un partener ar trebui să fie un indicator cheie al cât de bine vă potriviți.

Dacă vă este ușor să vă întâlniți la mijloc atunci când sunteți în dezacord cu privire la ceva, știți că partenerul dvs. este de păstrat.

Te face să te simți bine în pielea ta

Persoana potrivită pentru tine te va împuternici să fii cel mai încrezător în tine însuți, spune antrenorul de întâlniri James Preece.

„Te vor liniști, îți vor face complimente și te vor face să știi cât de uimitoare ești”, adaugă el.

Spune la revedere partenerilor care te fac să-ți pui constant la îndoială gândurile și aspectul, acesta este un semnal de alarmă clar că ceva nu este în regulă.

Un partener bun vrea ca tu să fii fericită și să nu te îndoiești de tine. „Dacă începi să crezi și tu acest lucru, atunci nu vei avea niciodată nevoie să pui nimic la îndoială sau să te îndoiești de tine”, adaugă Preece.

Este un bun ascultător

Un partener bun va asculta cu atenție tot ceea ce aveți de spus, indiferent cât de plictisitor vi s-ar părea.
„S-ar putea însemna că îl asculți vociferând despre defectele colegilor tăi de serviciu pentru cea mai mare parte a unei seri, dar este important pentru el să se simtă auzit și ascultat”, spune Moyle.

„Capacitatea de a ne auzi reciproc și de a-i oferi celuilalt spațiul necesar pentru a se simți ascultat, chiar dacă conținutul discuției nu ne interesează ca individ, arată acelei persoane că merită timpul și atenția noastră.”

Aveți valori fundamentale similare

Nu este nevoie să aveți exact aceleași interese ca un potențial partener pe termen lung. De fapt, uneori ajută să aveți unele complet diferite – vă oferă ceva despre care să vorbiți.

Dar Preece subliniază că, dacă îți dorești o relație pe termen lung cu cineva, trebuie să te asiguri că amândoi mergeți în aceeași direcție în ceea ce privește obiectivele de viață și valorile tale de bază.

„Sunteți o echipă și trebuie să fiți pe aceeași lungime de undă”, spune el. „Acest lucru necesită ca amândoi să vă aliniați cu privire la ceea ce este important pentru voi în viață.”

Ar putea fi vorba de opiniile voastre cu privire la copii, unde vreți să locuiți sau pur și simplu cum alegeți să vă trăiți viața. Orice ar fi, dacă este important pentru tine, ar trebui să fie important și pentru partenerul tău.

Aveți discuții sănătoase atunci când nu sunteți de acord

Certurile nu sunt neapărat un lucru rău într-o relație. De fapt, în funcție de modul în care le gestionați, acestea pot fi parte integrantă a longevității unui parteneriat, spune Moyle.

„Fiecare discuție nu trebuie să fie o ceartă”, explică ea. „Dar, cu persoana potrivită, ar trebui să puteți exprima opinii opuse sau diferite fără ca acest lucru să provoace ruperea relației sau fracturi.”

„Ar trebui să învățați să validați perspectivele celuilalt, chiar dacă, ca indivizi, acestea nu se potrivesc.”

Acest lucru arată că vă sărbătoriți unul pe celălalt ca indivizi, explică Moyle, și este o bună practică pentru a putea discuta despre provocările vieții și situațiile care vor apărea.

Nu vă este teamă să le spuneți ce vă trece prin cap

Atunci când ești cu persoana potrivită, nu există judecată, spune Preece. Sau cel puțin nu ar trebui să existe.

„Ar trebui să te simți liber să fii tu însuți și să arăți toate laturile personalității tale”, adaugă el.

„Dacă ai ceva pe suflet, preferi să îl scoți repede la lumină, în loc să îl închizi în tine. Cel mai bun lucru este că, atunci când acest lucru se întâmplă cu cineva care este bun pentru tine, acesta va fi capabil să te asculte și să te ajute atunci când ai o problemă.”

Îți oferă întreaga lor atenție

Nu este nimic mai rău decât să fii în mijlocul unei discuții cu cineva și să observi că derulează pe Instagram.

Partenerul potrivit nu va face asta, spune Moyle. „Ei vor fi complet prezenți în compania ta, ceea ce reprezintă o parte importantă a conexiunii umane și demonstrează valoarea noastră pentru acea persoană.”

„Atât de des suntem distrași de tehnologie, ecrane și notificări. Dar atenția joacă un rol important în formarea unor conexiuni semnificative.”

Prietenii și familia dvs. îl/o iubesc

Poate părea evident, dar dacă cei dragi se înțeleg de minune cu persoana cu care te întâlnești, este de obicei un semn destul de bun.

„Oamenii din jurul tău vor judeca foarte bine caracterul și probabil că te cunosc mai bine decât te cunoști tu însuți”, spune Preece.

„Este normal ca ei să fie protectori și inițial suspicioși față de persoanele cu care începi să te întâlnești. Dacă sunt cei mai mari fani ai partenerului tău, atunci știi că ți-ai ales unul bun.”

Fac lucruri mărunte pentru tine

Un gest nu trebuie să fie măreț pentru a fi romantic. De fapt, uneori, gesturile mici și subtile sunt cele care înseamnă cel mai mult.

„Nu trebuie să cheltuiți o mulțime de bani sau să vă răsfățați partenerul de moarte pentru ca acesta să știe că vă gândiți la el”, spune Moyle.

„Ar putea fi acea ceașcă de ceai în pat dimineața, gătitul cinei când știe că ați avut o zi lungă sau un mesaj afectuos.”

Chiar și simpla întindere a mâinii poate fi un gest semnificativ. Dacă te întâlnești cu cineva care face aceste lucruri, este de obicei un semn bun că ține foarte mult la tine.