• Danezii au inventat berea fără alcool cu gust de bere normală.
  • Tehnica folosește de 10 ori mai puțină apă.
  • Franța, Noua Zeelandă, Olanda și Ungaria consumă cel mai mult alcool.

Vești bune pentru iubitorii de bere – cercetătorii danezi au inventat berea fără alcool – care are însă gust de bere normală.

Procedeul se bazează pe moleculele luate din drojdie – care sunt introduse apoi în berea fără alcool – să o facă mai savuroasă. „Totul e organic și sustenabil” – se laudă savanții din Danemarca. În felul ăsta e folosită de 10 ori mai puțină apă, iar emisiile de dioxid de carbon sunt de 100 de ori mai mici. Ideea ar prinde bine și în Franța – ei iubesc cel mai mult alcoolul. Un francez se îmbată, în medie, 132 de zile pe an.

O altă invenție – însă ratată – vine din România. Un afacerist a vrut să înregistreze marca numită „pui vegan” la OSIM, dar nu a reușit. Se chema așa pentru că animalele erau hrănite cu produse vegetale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Afaceristul a pierdut și în instanță. Judecătorii au zis că marca „pui vegan” induce în eroare oamenii care vor să cumpere produse exclusiv vegane. Un lanț american de fast food a reușit să fie pe placul veganilor și a adus în România mai multe produse făcute din plante, dar care au gust de carne.