• Startupul israelian Salignostics a lansat joi primul test de sarcină bazat pe salivă din lume.
  • Compania spune că „această metodă ieftină, rapidă şi noninvazivă de a depista sarcina oferă rezultate precise în câteva minute”, transmite The Jerusalem Post.
  • Kitul de testare va intra pe piață la începutul anului viitor.

Studiile clinice au fost realizate pe 300 de femei unele gravide și altele nu.

Compania este aproape de a primi aprobarea pentru folosirea testelor de către Administraţia pentru Medicamente şi Alimente din SUA precum și a marcajului Uniunii Europene.

Saliva este cheia pentru diagnosticarea rapidă a o varietate de motive medicale. În principiu, este singurul mijloc non-invaziv, uşor şi igienic de a detecta hormoni, viruşi şi chiar boli. Cu Salistick, valorificăm abilităţile puternice de diagnosticare pe care le-am putut crea din analiza salivei. Livrăm un produs care elimină complet nevoia de mostre de sânge şi urină atunci când testăm pentru sarcină”, a spus dr. Guy Krief, cofondator şi director general adjunct al Salignostics

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Sute de milioane de teste de sarcină sunt vândute anual în lume.

Peste 68 % din femeile interrogate de Salignostics au răspuns că ar prefera un kit de testare pe bază de saliva pentru depistarea sarcinii.
Saliva conţine peste 5.000 de proteine identificate care oglindesc şi se suprapun stării fiziologice a sângelui cuiva, a spus Salignostics. Pornind de la aceleaşi principii folosite pentru a dezvolta SaliCov, kitul său de testare rapidă a antigenului din salivă pentru detectarea COVID, Salistick poate detecta hormonul de sarcină β-hCG în salivă şi poate oferi rate de detecţie dovedite şi precise pentru sarcina timpurie