A învins coronavirusul după 62 de zile, iar la ieșirea din spital s-a trezit cu o factură de 1,1 milioane de dolari

Sursa foto: seattletimes.com
  • Un bărbat în vârstă de 70 de ani a primit o factură uriaşă la ieșirea din spital.
  • Acesta datorează 1,1 milioane de dolari pentru tratamentul primit împotriva coronavirusului.
  • Mă simt vinovat că trăiesc, a declarat bărbatul.

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din Seattle a trecut cu bine peste coşmarul îmbolnăvirii cu noul coronavirus, însă adevăratul coşmar a venit abia după ce a fost externat.

La ieșirea din spital, Michael Flor a primit o factură uriaşă, de 181 de pagini.

Flor era înştiinţat că trebuie să plătească 1,1 milioane de dolari, sumă datorată în schimbul tratamentului primit cât timp a fost sub îngrijirea medicilor, informează FoxNews.

Flor trebuie să achite 400.000 de dolari pentru cele 42 de zile cât a fost internat la ATI, în secţia de Terapie Intensivă. Alţi 100.000 de dolari ar fi în contul tratamentului pentru inimă, plămâni şi rinichi, organele afectate de virus, iar 82.000 de dolari ar fi ”factura” pentru cele 29 de zile în care a respirat doar cu ajutorul unui ventilator.

Bărbatul are şanse mari să nu plătească suma de 1,1 milioane de dolari pentru că, potrivit legii, tratamentul împotriva noului coronavirus este gratuit în Statele Unite ale Americii. Totuşi, dacă va trebui să plătească, nu va achita întreaga sumă pentru că asigurarea medicală acoperă o mare parte.

Flor spune acum că se simte vinovat că a supravieţuit. ”Mă simt vinovat că trăiesc. De ce merit eu toate astea?”, a declarat Michael Flor pentru Seattle Times.