• Primul câine infectat cu noul coronavirus din SUA, un ciobănesc german, a decedat.
  • El suferea și de o formă de cancer.
  • 25 de animale de companie au fost diagnosticate cu Covid-19 în SUA.

Chiar dacă ciobănescul german a avut cancer, cazul său arată cât de puțin știm despre animale și coronavirus. La mijlocul lunii aprilie, pentru Buddy începuse să fie un chin să respire. Se întâmpla chiar înainte de a împlini 7 ani. Șase săptămâni mai târziu, a devenit primul câine din Statele Unite care a fost confirmat pozitiv pentru SARS-CoV-2. Pe 11 iulie, Buddy a murit.

Doi medici veterinari, care nu au fost implicați în tratamentul lui Buddy, au analizat, pentru National Geographic, fișele medicale ale patrupedului. Acestea ar indica faptul că Buddy a avut probabil limfom (cancer limfatic), un tip de cancer care ar explica simptomele pe care le-a avut înainte să moară. Specialiștii nu au descoperit că limfomul a fost posibila cauză a simptomelor sale până în ziua morții, spun ei, când rezultatele suplimentare ale sângelui au confirmat. Nu este clar, însă, dacă cancerul l-a făcut mai vulnerabil în ceea ce privește contractarea coronavirusului sau dacă a fost doar un caz de coincidență.

Familia lui Buddy, la fel ca mii de familii din întreaga lume care se confruntă cu efectele coronavirusului, a rămas cu multe întrebări și puține răspunsuri.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
ȘTII DE VREME? AU CĂZUT 14 RECORDURI DE CĂLDURĂ

Inițial, identitatea lui Buddy, detaliile cazului său și moartea sa nu erau publice. Un comunicat de presă emis de Departamentul SUA pentru Agricultură (USDA) la începutul lunii iunie a dezvăluit domiciliul său (Staten Island, New York), rasa sa (ciobănesc german), sursa de transmitere a virusului (un proprietar infectat cu Covid-19) și status (se așteaptă să se recupereze).

Povestea scoate în evidență experiența rară de a fi stăpânul unui animal de companie infectat cu noul coronavirus. În timp ce peste patru milioane de oameni au fost diagnosticați cu Covid-19 în SUA, mai puțin de 25 de animale de companie au contractat virusul. Și, din păcate, nu există nicio rubrică despre cum să gestionezi situația în care câinele tău se infectează. Uite ce mărturisește Allison Mahoney, stăpâna: „Le spui oamenilor că animalul tău de companie a fost testat pozitiv, iar ei te privesc de parcă ai zece capete“.