• Fredie Blom a murit la 116 ani.
  • Sud-africanul era considerat cel mai bătrân bărbat din lume.
  • Fredie Blom s-ar fi născut în provincia Cape Eastern, în mai 1904.
  • Familia lui Blom a spus că acesta a murit sâmbătă din cauze naturale în Cape Town.

Fredie Blom, un sud-african despre care se crede că era cel mai bătrân bărbat din lume, a murit la 116 ani, scrie BBC. Actele de identitate ale lui Fredie îți spun că s-a născut în provincia Cape Eastern, în mai 1904. Totuși, acest lucru nu a fost niciodată verificat de Guinness World Records.

Sursă foto: BBC

Ești curios care e povestea lui? Îți spun că atunci când era adolescent, întreaga lui familie a murit din cauza gripei spaniole din 1918. El nu doar că a supraviețuit atunci, dar a trecut și prin două războaie mondiale și apartheid.

Blom spunea pentru BBC în 2018 că nu există vreun secret special pentru longevitatea sa: „Există un singur lucru – este omul de sus (Dumnezeu – n.r.). El are toată puterea. Eu nu am nimic. Eu pot să cad în orice moment, dar El mă ține“.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Îți mai mărturisesc că Blom și-a petrecut cea mai mare parte a vieții ca muncitor – mai întâi la o fermă și apoi în industria construcțiilor – și s-a pensionat abia după ce a depășit 80 de ani. A renunțat la băutură în urmă cu mulți ani, dar nu și la tutun.

Sursă foto: Profimedia

Vârsta nu era un impediment pentru el. „Acum două săptămâni, bunicul încă mai tăia lemne. A fost un om puternic, plin de mândrie“, povestește un reprezentant al familiei, Andre Naidoo.