• Mohamed al-Fayed a murit la vârsta de 94 de ani, cu o zi înainte de aniversarea morții fiului lui și a prințesei Diana.
  • Miliardarul a fost tolerat, dar nu fost și iubit în Marea Britanie pentru că a susținut teoria conspirației privind accidentul.
  • Mohamed al-Fayed a deținut Fulham FC, Ritz din Paris.

Mohamed al-Fayed, miliardarul egiptean care a cumpărat magazinul Harrods și a promovat teoria discreditată a conspirației conform căreia familia regală britanică s-ar afla în spatele morții fiului său și a prințesei Diana, a murit la vârsta de 94 de ani, scrie Reuters.

S-a născut în orașul Alexandria și și-a început cariera vânzând băuturi carbogazoase și apoi a lucrat ca vânzător de mașini de cusut. El a construit averea familiei sale în domeniul imobiliar, al transportului maritim și al construcțiilor, mai întâi în Orientul Mijlociu și apoi în Europa.

Franța i-a oferit cea mai înaltă distincție civilă

S-a certat cu guvernul britanic din cauza refuzului acestuia de a-i acorda cetățenia țării care i-a fost casă timp de decenii și a amenințat adesea că se va muta în Franța, care i-a acordat Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincție civilă.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ
SPACEY NEAGĂ NOILE ACUZAȚII

Mohamed Al-Fayed a murit miercuri, a anunțat familia sa, cu o zi înainte de cea de-a 26-a aniversare a morții lui Dodi și a Dianei. „Doamna Mohamed Al Fayed, copiii și nepoții ei doresc să confirme că iubitul ei soț, tatăl și bunicul lor, Mohamed, a decedat pașnic din cauza bătrâneții”, se arată în declarația familiei.

Citește și: