• 11 muncitori români angajaţi la o fermă din Germania au fost depistați cu coronavirus.
  • La ferma respectivă lucrează aproximativ 120 de români.
  • „Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară”, transmite MAE.

11 muncitori români angajaţi la o fermă din Germania au fost depistaţi cu noul coronavirus, anunţă MAE.

După ce în presa germană au apărut informaţii legate de cazuri de infectare cu COVID-19 la o fermă din localitatea Borken, Germania, consulatul General al României la Bonn s-a autosesizat şi a aflat că acolo lucrează aproximativ 120 de cetăţeni români.

„Persoanele infectate sunt asimptomatice şi au fost izolate de restul lucrătorilor, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare. Totodată, angajatorul a menţionat că, în cursul zilei de 22 iulie a.c., a fost efectuată o nouă testare, rezultatele urmând a fi comunicate în zilele următoare. De asemenea, conform aceloraşi informaţii comunicate de către compania angajatoare, la nivelul întregii societăţi agricole a fost instituită măsura carantinei, fiind implementate imediat măsuri de distanţare socială, conform normelor de siguranţă şi prevenţie. Până la acest moment, Consulatul General al României la Bonn nu a primit solicitări de asistenţă consulară din partea lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă. Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane, în contextul pandemiei de COVID-19”, transmite MAE.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE