• În timp ce unele femei nu ar clipi nici o clipă dacă ar simula un orgasm, altele ar da din cap și ar cere să fie adevărat.
  • Cercetările au scos la iveală adevăratul motiv pentru care femeile își falsifică orgasmele – și este atât trist, cât și dulce.
  • Studiul a descoperit că femeile heterosexuale „se prefac” pentru a proteja „bărbăția percepută” a partenerului lor – adică pentru a-l salva de rușine.

Cercetările au scos la iveală adevăratul motiv pentru care femeile mimează orgasmul – și este atât trist, cât și dulce. Studiul a descoperit că femeile heterosexuale „se prefac” pentru a proteja „bărbăția percepută” a partenerului lor – adică pentru a-l salva de rușine.

Cu cât femeile percepeau mai mult sentimentul de masculinitate al partenerului lor ca fiind fragil, cu atât mai mult raportau că își falsifică orgasmele. Femeile care au realizat că partenerii lor au făcut lucruri doar pentru a arăta că este „bărbați adevărați” au fost mai predispuse să fie de acord cu afirmații precum „Mă îngrijorează faptul că oferirea de feedback sexual partenerului meu ar putea să-i rănească sentimentele”.

Prin urmare, comunicarea lor a fost mai tensionată. Satisfacția lor sexuală a fost mai scăzută și, prin urmare, orgasmele, potrivit studiului publicat în Social Psychological and Personality Science în ianuarie.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?

„Femeile prioritizează ceea ce cred că au nevoie partenerii lor în detrimentul propriilor nevoi și satisfacții sexuale”, a declarat autoarea principală Jessica Jordan de la University of South Florida.

Ea a adăugat: „Ca femeie tânără, am primit multe informații – de la prietene, femei mai în vârstă, mass-media – despre cum să mă „descurc” cu bărbații, iar un sfat pe care îl auzeam în mod obișnuit era să faci tot posibilul pentru a proteja sentimentul de masculinitate al bărbaților.”

Pippa Murphy, expertă în sex și relații de la condoms.uk, a declarat că există o serie de probleme legate de „prefăcătoria” – pe care două treimi dintre femei susțin că au făcut-o.

„În primul rând, te împiedică să formezi o legătură emoțională cu partenerul tău”, a spus ea. „Atunci când ai orgasm, corpul tău eliberează oxitocină, cunoscută și sub numele de „hormonul legăturii. Cu toate acestea, atunci când mimezi, acest hormon nu este eliberat, așa că nu ajungi să culegi numeroasele beneficii emoționale. În mod similar, prefăcându-te poate duce la probleme de încredere dacă ei află că te-ai prefăcut tot timpul și, prin urmare, nu ai avut o legătură atât de mare pe cât credea.”

Simularea regulată a orgasmelor nu creează doar implicații emoționale, ci și fizice. Dacă te prefaci în mod repetat, cu atât mai mult vei purcede la falsa convingere că te bucuri când nu este așa. În timp, vei începe să-ți pierzi apetitul sexual, ceea ce va face și mai greu să ai un orgasm real în viitor.”

Cum poți evita să nu mai mimezi orgasmul

Nu există aproape nici un beneficiu în a simula un orgasm, în afară de a evita să lovești orgoliul partenerului tău. Probabil că ai auzit deja că, comunicarea este vitală în orice relație.

Pippa a spus că cuplurile care comunică într-un mod deschis și sincer „au mai multe șanse să mențină o conexiune emoțională mai puternică, ceea ce duce în mod natural la un sex mai bun”. Dar încă se poate simți incredibil de ciudat să abordezi subiectul sexului.

„Este important ca ambii parteneri să își exprime ceea ce își doresc din punct de vedere sexual și să se asigure că celălalt se simte confortabil în timpul sexului. Dacă ești îngrijorat să îi spui partenerului că nu îți place sexul la fel de mult ca și lui sau că are nevoie de mai mult preludiu înainte de actul sexual, încearcă să începi cu ceva mai mic.

De exemplu, atunci când partenerul tău te mângăie, spune-i cât de mult îți place și întreabă-l ce altceva l-ar face să se simtă bine în timpul acestui act. De asemenea, ai putea încerca să îl întrebi ce ar vrea să faci data viitoare sau dacă ar mai dori să facă ceva înainte de a începe din nou actul sexual (dacă este cazul).