• O asociație de voluntari e alături de vârstnici în această perioadă
  • Bătrânii sunt ajutați de voluntari atât cu donaţii materiale, dar şi emoţional
  • Cei care „adoptă un bunicׅ“ ţin legătura cu el prin scrisori sau telefon

Dacă te gândești la vârstnicii care, în perioada asta, au nevoie de ajutor material, dar cărora cel mai mult le lipseşte interacţiunea, chiar tu poți fi alături de ei.

Voluntarii asociaţiei „Vă ajutăm din Braşov“ au o campanie ce îți oferă șansa să îi ajuți pe bunicii nimănui, cărora le e și mai greu să se descurce de când s-au impus interdicţiile de circulaţie pentru cei peste 65 de ani.

„Am creat un sistem ca o mini făbricuţă, să zic aşa, ca o corporaţie de fapte bune şi între timp, lumea a tot aderat“, povestește Silvia Bughiu, iniţiatoarea campaniei. Aşa a luat naştere campania „Adoptă un bunic“.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Iată care e experiența pe care ți-o oferă campania: „Ne-am pregătit oferind pachete cu alimente în valoare de 150 de lei cazurilor sociale de vârstnici şi i-am invitat pe cei care doresc că ajute să facă mai mult de atât, să scrie o scrisoare pentru un bunic. O parte dintre ei au început deja să ţină legătura, ne-au trimis şi mailuri «Mulţumim, ce bunică faină ne-aţi dat», şi au promis unii dintre ei care sunt din oraş că se vor vedea după pandemie şi a devenit o campanie permanentă“.

Sursă foto: Profimedia