• Cuplurile care voiau să adopte un copil nu se mai pot întâlni cu acesta
  • Familiile și copilul pe care vor să-l adopte pot comunica, totuși, prin intermediul tehnologiei
  • Deciziile autorităților în cazurile de adopție întârzie din cauza stării de urgență

Adopția unui copil a devenit și mai complicată, odată cu instituirea stării de urgență. Sunt sute de cupluri care nu se mai pot întâlni cu fetița sau băiețelul pe care voiau să-l ia acasă. E și cazul familiei Altmann, care a găsit totuși o metodă să vorbească în fiecare zi cu Evelyn.

A trebuit să îi explicăm şi pe videochat că o să ne întoarcem după ea şi că o iubim şi că n-am uitat-o, dar că momentan nu putem să o vizităm. De o lună şi ceva, ne vedem aproape zilnic şi tot schimbăm dinamica conversaţiilor”, povestește Violeta Altmann.

Tot datorită tehnologiei, Evelyn vorbeşte şi cu sora ei mai mare. Până când va fi alături de noua ei familie mai durează. Oamenii așteaptă decizii din partea autorităților, dar acestea întârzie din cauza situației generate de coronavirus.

Recomandări

CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
PLÂNGERI ÎMPOTRIVA BOEING
CÂT TE COSTĂ UN EV?
CE FILM VEZI AZI? BOX-OFFICE ÎȚI DĂ IDEI
ZELENSKI MERGE LA SUMMIT-UL C.E.
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?

N-am primit un răspuns direct personal. Evaluări se fac încă prin videochat, însă noi am fost prinşi chiar pe muchie, în sensul că mai avem nevoie de o evaluare acasă pentru a putea trimite dosarul în instanţă”, mai spune Violeta Alltmann.