- Paul, şofer din Braşov, îşi descarcă nervii acumulaţi în trafic pe circuit de karting
- 10 minute de condus echivalează cu 2 ore petrecute în trafic
- Te costă 50 de lei şi este un sport terapeutic pentru tine
- Bogdan Ilie, fost șofer de raliu, îti spune cum să redresezi maşina aflată în derapaj
- Anul trecut în Romania au fost 96 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori
- Alături de bulgari şi polonezi avem cele mai proaste drumuri din UE
Paul Claudiu merge regulat la kart şi aici a învăţat cum să ia curbele corect, să salveze maşina din derapaj şi lecţii de mecanică. Dacă vrei să încerci şi tu acest sport terapeutic te costa 50 de lei 10 minute. Concentrarea de pe circuit echivalează cu 2 ore de condus pe şosele. Ulterior, vei fi mai calm, relaxat şi mai tolerant faţă de ceilalţi şoferi.
Advertisment
Conform comisiei europene 8 state din UE au înregistrat scăderi record a numărului de accidente mortale în 2019, dar România nu se regăseşte printre ele (Croaţia, Findanda, Franţa, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg şi Suedia). Cele mai sigure drumuri sunt cele din Suedia şi Irlanda. Noi, bulgarii şi polonezii ne situăm la coada clasamentului, cu 96, 89 şi, respectiv, 77 de decese la un milion de locuitori. Media Uniunii Europene a fost de 51 de decese la un milion de locuitori, în 2019.
„După cele 10 minute de traseu mă simt foarte epuizat, nu am mai simţit aşa adrenalină de foarte mult timp, e foarte solicitant, nu se compară cu mersul pe carosabil. Am trecut prin destule cu tirişti, cu doamne la volan, nerespectarea trecerii de pietoni, se aruncă în faţă.. îi las să se ducă şi îmi văd de treaba mea“, spune Paul Claudiu, şofer.
Recomandări
- Reporter: Tu vii şi te descarci aici…
- Corect. În trafic nu poţi să te iei la întrecere cu lumea. Poţi pierde viaţa. Aici la circuit te poţi întrece cu prietenii, te poţi distra.
„Kartul nu are diferenţial, are un simplu ax pe spate şi la cea mai mică greşeală te poate scoate din decor. Atunci înveţi cum să controlezi o maşină normală când intri într-un derapaj. În general oamenii nu ştiu cum să reacționeze când o maşină scapă de sub control. Au tendinţa să meargă în aceeaşi parte cu ea. Când maşina o ia într-o parte tu contracarezi. Oamenii teribilişti au avantajul de a circula într-un mediu sigur. Prin felul acesta de a se manifesta limităm accidentele de pe şosele“, spune Bogdan Ilie, patronul pistei de kart.
- LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 444. Netanyahu e acuzat de către opoziție că sabotează negocierile pentru ostatici
- Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
- LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 1.034. Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina va trebui să lupte pentru aderarea la NATO, dar este „realizabilă”
- Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
- Kiev atacă pentru prima dată pozițiile rusești folosind doar drone FPV terestre
Partenerii noștri