• În Sinaia prima urcare cu telecabina este la ora 08:30
  • Telescaunul din Valea Dorului are o capacitate de 900 de urcări pe oră
  • Coada este mai mică la telecabină decât la gondolă

După atâtea luni petrecute în casă, orice escapadă e binevenită. Iar iarna ce e mai frumos decât o vacanță pe pârtie?

Fericirea totuși nu ține mult când te gândești la cozile de mașini care se formează pe DN1.

Andrei și Cosmin sunt pasionați de schi și snowboard.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Ei spun cum reușesc să scurteze timpul petrecut pe drum, când merg în Sinaia.

Cosmin Moldoveanu: „Venim cu mașina din Brașov. 40 de minute dacă nu e aglomerat. Am plecat pe la 7 dimineața din Brașov.”

Începând cu ora 10 apar și blocajele pe Valea Prahovei. De ce? Turiștii care sunt deja la munte se plimbă între stațiuni și traficul devine aglomerat. Coada se mută apoi la instalațiile de transport pe cablu.

Andrei Nicolae: „Multă coadă jos la Telegondolă. Truc pentru cine mai vine: luați telecabina din Sianaia, nu telegondola că e mult la liber. 15 minute aproximativ la telescaunul ăsta mic și, la cel mare, 45 de minute se stă la coadă”

Mădălina Bucur, corespondent Aleph News:Cu telescaunul ajungi rapid în vârf pentru că are o capacitate de 900 de urcări pe oră. Poți să vii cu încă un prieten și nu ești nevoit să stai în spațiu închis. De aici ai acces la 4 pârtii în Valea Dorului”

Nu trebuie așteptată ultima telecabină pentru a coborî de pe munte. Atunci se formează cozi uriașe. Toți vor să stea cât mai mult pe pârtie și se înghesuie pe ultima sută de metri.

Zilele acestea angajații instalațiilor de transport pe cablu au fost nevoiți să facă până la ora 19 coborâri, deși la ora 16 programul ar fi trebuit să se încheie.

Aglomerația de la munte a fost intens dezbătuta și pe net.

Dacă făceau ăștia punct de vaccinare în telegondolă, acum era vaccinat jumătate de București” scrie într-un mesaj pe Twitter.

Ciprian Marica a luat atitudine pe Facebook cu un mesaj care s-a viralizat. A pus două poze – una cu sensul giratoriu subacvatic inaugurat de Feroe, si una cu aglomerația infernală de pe DN1.

Bătaia de joc nu mai e o știre în România. Nu, nu e vina celor care au condus țara zeci de ani și au aruncat cu promisiuni deșarte. Noi suntem principalii vinovați. Ne-am lăsat prostiți, ăsta e nivelul nostru.

Înjurăm nu știu pe cine și stam cocoșați în mașini până ne ies oasele prin piele. Am ajuns să ni se pară normală umilința, batjocura. Suntem departe rău de lumea civilizată, am rămas în epoca de piatra.“, a scris Marica pe Facebook. Are 700 de share-uri și câteva mii de like-uri.