• IGamingNuts provoacă dependenții de telefon să stea fără el pentru o săptămână să observe adaptabilitatea și impactul asupra psihicului.
  • În urma experimentului participanții vor primii 2.000$ și un „dumb phone”.
  • 44% dintre adulți spun că au anxietate dacă nu au telefonul cu ei.
  • În medie, Gen Z petrece 6 ore pe zi pe Instagram, YouTube sau TikTok.

Ești dependent de telefon? Cum ți s-ar părea să intri un detox digital și să primești bani pentru asta? Acum ai ocazia. Apare o competiție pentru cei care admit că au această problemă. Și există și recompense. Cei de la IGamingNuts au lansat această provocare special pentru cei care se auto diagnostichează cu „dependență de telefon”.

Pentru o săptămână, participanții vor renunța la smartphone-uri pentru un „dumb phone” pentru a comunica doar cu familia și prietenii. Și nu pentru nimic, ci pentru 2.000 de dolari. Acesta este un experiment ce urmărește mai multe aspecte. În primul rând, aceștia vor să vadă cum se pot adapta oamenii la noua viață fără telefoane și dacă problemele pe care de obicei le rezolvă cu ajutorul telefonului, le pot rezolva singuri prin alte metode. Un alt aspect pe care îl urmăresc cei de la IGamingNuts este impactul asupra psihicului dar și cum le afectează lipsa telefonului viața socială.

Câți dependenți de telefon sunt?

Un raport recent al Statista arată că în întreaga lume sunt 3.8 miliarde de dependenți de telefon. În medie, o persoană își verifică telefonul o dată la 12 minute de cel puțin 80 de ori pe zi. 44% dintre adulți chiar declară că au anxietate dacă nu au telefonul la ei. Un alt studiu realizat de Exploding Topics arată că, în medie, o persoană stă pe telefon 3 ore și 15 minute, iar Gen Z petrece în medie 6 ore pe zi. Cele mai folosite platforme sunt YouTube, WhatsApp, Instagram și TikTok.

Recomandări

ROMÂNIA, LOVITĂ DE PLOI
ISRAELUL VREA RĂZBOI CU LIBANUL
PUTIN VREA VICTORIA
BUCUREȘTI ATRAGE TALENTE
OPENAI SE DESCHIDE MAI MULT
HAI LA ARENA ELEVILOR!

Citește și