• Autorităţile din Viena dau fiecărei familii un voucher de 50 de euro pentru a merge la restaurante și cafenele
  • Localurile se vor redeschide, vineri, iar locuitorii sunt îndemnați să le treacă pragul
  • Persoanele care nu sunt căsătorite vor primi un voucher de 25 de euro

Primarul Michael Ludwig, care va candida la alegerile locale din 22 octombrie, a anunţat că măsura va costa autorităţile locale 40 de milioane de euro: acordarea unor vouchere de 50 de euro familiilor din Viena, pentru ca acestea să fie cheltuite în restaurante și cafenele.

După ce au fost închise pe 16 martie, ca parte a măsurilor de limitare a răspândirii coronavirusului, restaurantele şi cafenelele pentru care Viena este celebră se vor redechide vineri, așa că au nevoie de susținere.

Vienezii vor primi voucherul pe mail. Persoanele care nu sunt căsătorite vor primi un voucher de 25 de euro, iar restaurantele şi cafenelele vor putea să schimbe aceste vouchere cu bani cash.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Decizia primarului austriac, pe care a anunțat-o pe Twitter, face parte dintr-un plan guvernamental care să ajute restaurantele, la fel ca tăierea taxelor pentru băuturile non-alcoolice. Acest sector este cel mai afectat de măsurile luate în timpul epidemiei de coronavirus, exacerbat de prăbuşirea traficului turistic.

Sursă foto: Profimedia