Alege cu grijă numele copilului tău sau ar putea să aibă de suferit în viitor. Un cuplu a primit interdicție să își numească copilul cum a vrut

Alege cu grijă numele copilului tău sau ar putea să aibă de suferit în viitor. Un cuplu din Brazilia și-a dorit un nume mai puțin obișnuit pentru fiul lor – ceva regal, puternic și cu o mare încărcătură însă „PIYE” nu a fost pe gustul autorităților. Deși pentru ei are o semnificație puternică, mai exact primul faraon de culoare, pronunția aducea mai mult cu „plié”, un pas de dans din balet, scrie Daily Mail.

Autoritățile s-au temut că băiatul va deveni ținta glumelor și au interzis înregistrarea numelui, pe motiv că ar putea expune copilul la bullying. Părinții nu s-au lăsat descurajați și au câștigat lupta în instanță. În cultura africană numele e foarte important, fiecare parte a unui nume poate reprezenta un mesaj sau o poveste.

Cuplul și-a întâmpinat primul copil pe 31 august, dar alesese deja numele în onoarea regelui kushit și fondator al celei de-a 25-a dinastii a Egiptului. S-au decis asupra numelui după ce au ascultat tema muzicală pentru sărbătorile carnavalului din 2023 în timp ce lucrau la coregrafie la Școala de Samba Acadêmicos de Venda Nova.

„Era un cuvânt acolo care vorbea despre faraonul negru”, a spus Danillo Prímola. „Am mers să cercetăm cum a fost și am găsit povestea lui Piiê, care a fost un războinic nubian care a luptat și a cucerit Egiptul și a devenit primul faraon negru.”

Ei au ales să își numească fiul în onoarea lui Piyé din cauza importanței menținerii unei legături cu strămoșii lor africani.

„Recuperarea numelor africane este o modalitate puternică de a da o nouă narațiune istoriei oamenilor de culoare”, a declarat Danillo Prímola. „Avem dreptul să ne educăm copiii cu această forță, această cultură și într-un mod în care să aibă reprezentare în numele lor”.

Curtea de Justiție din Minas Gerais a fost inițial de partea biroului de înregistrare din Belo Horizonte, interzicând numirea deoarece nu putea „înregistra prenume care ar putea expune purtătorii lor la ridicol”.

Exit mobile version