• Mii de tone de alge au fost adunate de pe plaje.
  • „Turiștii vor găsi un nisip nivelat, iar linia țărmului va fi curată și primitoare”, a spus Ervin Molnar, directorul general al ANAR.
  • Pentru curățarea țărmului, ABADL a folosit 20 de utilaje și a implicat 30 de oameni.

Vei găsi la malul mării nisip nivelat și plaje curăţate de alge, transmite Administraţia Naţională „Apele Române”. De la începutul lunii iulie, 4.000 de tone de alge au fost strânse pe plajele românești. S-au dat, într-o singură săptămână, și 30 amenzi în valoare de peste 500 mii lei operatorilor.

Pentru operațiunile de îndepărtare a algelor, am văzut o mobilizare exemplară din partea colegilor mei și vreau sa îi felicit pe această cale pentru munca depusă și perseverență. Le-am solicitat să fie vigilenți ca până acum și, pe toate suprafețele de plajă pentru care există contracte de închiriere, să aplice sancțiuni, acolo unde constată abateri de la litera legii”, a spus Ervin Molnar, directorul general al ANAR.

„Turiștii vor găsi un nisip nivelat, iar linia țărmului va fi curată și primitoare”, adaugă acesta.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral are zilnic, pe timpul nopții, activități de îndepărtare a algelor, iar pe celalalte porțiuni, care sunt închiriate, operatorii au sarcina de a asigura igienizarea plajelor.

Pentru curățarea țărmului, ABADL a folosit 20 de utilaje și a implicat 30 de oameni.

De la începutul lunii februarie și până în prezent, de la Năvodari până la Vama Veche au fost colectate 8000 de tone de alge de pe toată lungimea litoralului românesc.