• Conservele sunt accesibile, reciclabile, ușor de transportat și pot fi păstrate ani de zile.
  • Studiile au arătat că legumele congelate și conservele pot fi de fapt mai bogate în nutrienți decât produsele proaspete care au zăcut în frigider.
  • În multe cazuri, roșiile din conservă vor fi mai gustoase decât cele proaspete.

Alimentele la conservă erau asociate cu frigiderele goale, cu cinele triste și cu raționalizarea postbelică. Acum, umila conservă poate fi găsită la loc de cinste în orice cămară elegantă.

Cartea de bucate „Test Kitchen Shelf Love” a lui Yotam Ottolenghi este o odă adusă conservelor arată cât de departe am ajuns. Cei care încă mai sunt snobi în privința sardinelor pe pâine prăjită pierd un truc.
Waitrose a susținut conservele, încurajându-i pe cumpărători să mănânce conserve o dată pe săptămână pentru a reduce risipa de alimente, potrivit The Telegraph.

Alimentele la conservă nu sunt inferioare – în multe cazuri, dimpotrivă. Conservele sunt accesibile, reciclabile, ușor de transportat și pot fi păstrate ani de zile.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT
VREI SĂ FII ANTREPRENOR
ATENȚIE LA VISCOL

Lăsați deoparte ideea persistentă că produsele proaspete sunt întotdeauna cele mai bune pentru sănătatea dumneavoastră. Studiile au arătat că legumele congelate și conservele pot fi de fapt mai bogate în nutrienți decât produsele proaspete care au zăcut în frigider. În timp ce substanțele nutritive sensibile la căldură (inclusiv vitaminele C și B) sunt reduse în procesul de conservare, altele (inclusiv vitaminele A, D, E și K) sunt conservate sau chiar îmbunătățite.

Roșiile proaspete

Sunt piatra de temelie a dulapului din bucătărie și reprezintă baza sosurilor pentru paste, a tocănițelor și a supelor.

În multe cazuri, roșiile din conservă vor fi mai gustoase decât cele proaspete. Roșiile sunt deseori fade și apoase pe rafturile supermarketurilor, dar tomatele în conservă sunt conservate la maturitate maximă. Conservele sunt, de asemenea, mai ieftine.

Cu toate acestea, conservele mai scumpe au o profunzime a aromei greu de obținut de la cele mai ieftine, care vor trebui să fie gătite mai mult timp.

Pește

Peștele la conservă bate pe cel proaspăt la cost, ușurință și, în multe cazuri, sustenabilitate. Este un bonus în plus faptul că o conservă de sardine Ortiz de culoare primară arată foarte elegant pe un raft din bucătărie.

„În aproape toate cazurile, conservele de pește sunt pești grași, cum ar fi sardinele, anșoa, tonul și somonul – cu un conținut ridicat de omega-3 și cunoscuți pentru beneficiile lor pentru sănătate”, spune Bart van Olphen, bucătar și autor al cărții Tinned Fish Cookbook. „Este, de asemenea, foarte sustenabil, cu condiția să alegeți pește certificat de către Marine Stewardship Council (MSC). Conservele de sardine, la fel ca vinul, se îmbunătățesc cu timpul, cu cât stau mai mult timp în conservă.”

Din punct de vedere al sustenabilității, Ghidul MSC pentru un pește bun sfătuiește că este mai bine să cumpărați conserve de somon din Pacific decât somon proaspăt din Atlantic, deoarece stocurile sunt foarte reduse.

Linte și leguminoase uscate

O dietă bogată în leguminoase este asociată cu un risc mai mic de apariție a cancerului, un nivel mai scăzut de colesterol și o greutate mai mică. Fasolea și legumele sunt sănătoase, bogate în proteine și infinit de versatile. Dar pot dura ore întregi pentru a fi puse la înmuiat și fierte la foc mic, așa că varietățile din conservă sunt soluția pentru cinele copioase din timpul săptămânii.

Dacă înjumătățiți carnea într-o tocană și o umpleți cu leguminoase din conservă, acestea reprezintă, de asemenea, o excelentă economie de costuri.

Carne tocată de vită

S-ar putea să fie nevoie de ceva mai multă muncă pentru a face conservele de carne la modă. Este probabil singurul aliment conservat care încă mai are nevoie de PR pozitiv. Dar există un argument în favoarea cărnii de vită în conservă, atât din punct de vedere al costurilor, cât și al factorului de confort. Este un favorit frugal; pe măsură ce costul vieții scade și prețul cărnii de vită tocată crește, merită să te mai gândești la el.

Piersici

Piersicile, ananasul, perele și caisele funcționează deosebit de bine la conservă. Procesul folosit pentru a face conserve – sigilarea într-o conservă și încălzirea acesteia până la sterilizare – reduce unele vitamine, cum ar fi vitamina C, dar le păstrează pe altele, iar conservele contează în continuare pentru cele cinci pe zi.

În afara sezonului, este mai sustenabil să cumpărați o conservă de fructe care au fost puse la conservă atunci când erau coapte decât să cumpărați produse în afara sezonului care au acumulat mile aeriene inutile. De asemenea, este semnificativ mai ieftin. Optați pentru conserve de fructe în suc, mai degrabă decât în sirop, pentru a reduce la minimum zahărul adăugat.