• România a amendat Google pentru că nu a schimbat denumirea de „Catedrala Prostirii Neamului” din Google Maps
  • Google a primit o amendă de 10.000 de lei de la CNCD
  • Google București nu a luat nicio măsură și nu a informat Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului“ pe aplicaţia Google Maps

Construcţia Catedralei Mântuirii Neamului Românesc a rămas şi în epidemie un subiect popular de discuţie şi a fost ţinta glumelor mai mult sau mai puţin jignitoare. Astfel, utilizatori ai Google Maps au recurs la o modalitate extrem de vizibilă de a-şi face cunoscută părerea pe tema Catedralei din centrul Capitalei. Pe harta virtuală, accesată zilnic de un număr semnificativ de oameni, Catedrala figura cu numele de „Catedrala Prostirii Neamului Românesc“.

Dar trecerea cu vederea de către Google a ajuns să fie sancționată, iar compania primit o amendă contravențională de 10.000 de lei. Hotărârea a fost adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi).

CNCD e de părere că decizia Google Bucureşti de a nu lua nicio măsură şi de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în „Catedrala Prostirii Neamului“ pe aplicaţia Google Maps este discriminare şi încalcă dreptul la demnitate.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Colegiul director obligă compania să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile. „Se recomandă ca în viitor Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română)“, transmite CNCD.