• Avocatul Poporului cere Ministerului Afacerilor Interne şi Poliţiei Române să asigure că amenzile nu au fost aplicate cu abateri
  •  Solicitarea vine în urma mai multor sesizări transmise de români, care susţin că legea este aplicată diferit
  • Poliţiştii şi jandarmii au dat, până în 16 aprilie, peste 200.000 de amenzi pentru nerespectarea restricţiilor de deplasare

După mai multe plângeri din partea românilor, cum că mai multe amenzi au fost împărțite de polițiști cu încălcări, a intervenit din nou Avocatul Popurului. Acesta a solicitat MAI-ului, dar și Poliției Române, să se asigure că amenzile date în baza ordonanțelor militare, nu au fost aplicate cu mai multe încălcări.

„Din sesizările apărute în mass-media şi pe paginile de socializare, dar şi din sutele de petiţii şi sesizări primite la Avocatul Poporului, rezultă că sunt nenumărate cazuri de aplicare diferită, posibil nelegală şi/sau netemeinică a prevederilor incriminatorii şi sancţionatorii din actele normative adoptate ulterior decretării stării de urgenţă”, spune Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului cere implicarea autorităților responsabile pentru a doua oară, însă până acum nu a primit nici un răspuns.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Poliţiştii şi jandarmii au dat, până în 16 aprilie, peste 200.000 de amenzi pentru nerespectarea restricţiilor de deplasare. Iar suma totală a sancţiunilor se ridică la aproape 72 de milioane de euro.

Sursa foto: Profimedia