• Americanii au început să se pună în mișcare, după cum arată rapoartele Apple
  • Călătoriile sunt premature momentan, spun specialiștii, izolarea fiind cea mai bună modalitate de a încetini împrăștierea virusului
  • Sociologii americani vorbesc despre „quarantine fatigue“, care s-ar traduce saturația sau oboseala de carantină
  • Se așteaptă ca numărul persoanelor care stau acasă să scadă tot mai mult

Dacă tu încă te temi de virus și preferi să stai în casă, americanii nu mai vor să asculte de îndemnurile guvernului și au început să sfideze restricțiile. Ei au fost „diagnosticați“ de sociologi: suferă de „quarantine fatigue“, termen care s-ar traduce saturația sau oboseala de carantină, fenomen studiat după ce 100 de milioane de smartphone-uri Apple au fost monitorizate.

Sătui de izolare, mii de californieni au profitat de vremea însorită pentru a merge la plajă sau în parcuri. Aceștia au renunțat la mască și distanțare socială și au fost observați comportându-se ca într-o zi normală de plajă. Salvamarii au spus că un număr atât de mare de oameni este doar vara.

Daily Mail îți prezintă noile rapoarte Apple privind mișcarea, care arată că americanii încep să iasă din ce în ce mai mult în ciuda restricțiilor. Până la 17 aprilie, ponderea americanilor despre care se credea că stau acasă a scăzut de la media națională de 33% la 31%, în comparație cu vinerea precedentă. Constatarea s-a bazat pe telefoane care nu s-au mișcat mai mult de un kilometru în acea zi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Sursă foto: Profimedia