Angajaţii centralei nucleare de la Cernavodă, singura din România, izolaţi din cauza COVID-19

  • Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a decis instituirea unor măsuri de izolare a personalului de la Cernavodă
  • Măsurile de izolare sunt unele cu scop preventiv
  • Acestea vor fi aplicate în cazul „angajaţilor esenţiali”

Nuclearelectrica, operatorul singurei centrale nucleare din România, cea de la Cernavodă, ia măsuri în contextul pandemiei de coronavirus. O parte a personalului va fi supus unor măsuri de izolare. Planul intocmit are scopul prevenirii intrării în incapacitate de producţie în cazul în care situaţia se va înrăutăţi. 

„Având în vedere importanţa strategică a SNN, aceea de asigurare constantă a producţiei de energie electrică la nivel naţional, în condiţii de sigurantă, coroborat cu protecţia personalului şi a comunităţii locale, compania a elaborat un Plan de Continuitate a activităţilor în cazul nei epidemii şi a format un Grup de Lucru intern care colaborează, coordonează şi implementează măsurile de prevenire şi planifică măsuri de protecţie în funcţie de posibila evoluţie a situaşiei”, anunţă Nuclearelectrica. 

Planul prevede măsuri de igienă, dar şi măsuri de asigurare a permanenţei personalului cu un risc minim de contaminare pentru acesta.