Angajaţii centralei nucleare de la Cernavodă, singura din România, izolaţi din cauza COVID-19

(FILES) A picture taken on August 20, 2003 shows a general view of the Cernavoda nuclear power plant, 200 km from Bucharest. The Chinese group China General Nuclear Power Corporation (CGN) wants to invest in two nuclear reactors in Romania in collaboration with Canadian company SNC-Lavalin, Romanian Energy Minister Constantin Nita told radio RFI Romania on November 27, 2013. AFP PHOTO / DANIEL MIHAILESCU

Nuclearelectrica, operatorul singurei centrale nucleare din România, cea de la Cernavodă, ia măsuri în contextul pandemiei de coronavirus. O parte a personalului va fi supus unor măsuri de izolare. Planul intocmit are scopul prevenirii intrării în incapacitate de producţie în cazul în care situaţia se va înrăutăţi. 

„Având în vedere importanţa strategică a SNN, aceea de asigurare constantă a producţiei de energie electrică la nivel naţional, în condiţii de sigurantă, coroborat cu protecţia personalului şi a comunităţii locale, compania a elaborat un Plan de Continuitate a activităţilor în cazul nei epidemii şi a format un Grup de Lucru intern care colaborează, coordonează şi implementează măsurile de prevenire şi planifică măsuri de protecţie în funcţie de posibila evoluţie a situaşiei”, anunţă Nuclearelectrica. 

Planul prevede măsuri de igienă, dar şi măsuri de asigurare a permanenţei personalului cu un risc minim de contaminare pentru acesta.

Exit mobile version