• Un nou sondaj al Asociației Americane a Inimii (AHA), realizat pe 1.000 de proprietari de animale de companie, a arătat că 95% dintre aceștia se bazează pe companionii lor animale pentru ameliorarea stresului.
  • De asemenea, faptul de a avea un animal de companie poate îmbunătăți și alți markeri cheie de sănătate, cum ar fi tensiunea arterială, colesterolul și zahărul din sânge, a precizat AHA.
  • Respondenții au spus că animalele lor de companie îi ajută să scadă stresul prin îmbrățișare (68%); făcându-i pe stăpânii lor să râdă (67%) și ameliorând singurătatea (61%).

În timp ce stresul cronic este un factor de risc cheie pentru bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale, majoritatea proprietarilor de câini și pisici spun că animalele de companie îi ajută să se relaxeze și să rămână activi.

Un nou sondaj al Asociației Americane a Inimii (AHA), realizat pe 1.000 de proprietari de animale de companie, a arătat că 95% dintre aceștia se bazează pe companionii lor animale pentru ameliorarea stresului, scrie UPI.

Aproximativ 7 din 10 au spus că preferă să petreacă timp cu animalul lor de companie decât să se uite la televizor, iar aproape jumătate (47%) au spus că animalele lor de companie i-au ajutat să fie mai activi.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Mulți proprietari de animale de companie au găsit sprijin emoțional în animalele lor de companie, iar știința susține beneficiile pentru sănătatea fizică și mentală ale companiei animalelor de companie, a declarat Dr. Glenn Levine, șef al cardiologiei la Michael E. DeBakey VA Medical Center din Houston și autor principal al declarației științifice a AHA privind deținerea de animale de companie și riscul de boli de inimă.

Stresul cronic sau constant este un factor de risc cheie al bolilor de inimă și al accidentelor vasculare cerebrale, iar studiile arată că a avea un animal de companie poate îmbunătăți starea de spirit, reduce stresul și încurajează obiceiurile sănătoase de viață, cum ar fi activitatea fizică”, a declarat Levine într-un comunicat de presă al asociației.

Proprietarii de animale au doar beneficii

De asemenea, faptul de a avea un animal de companie poate îmbunătăți și alți markeri cheie de sănătate, cum ar fi tensiunea arterială, colesterolul și zahărul din sânge, a precizat AHA.

În noul sondaj, aproximativ 69% dintre proprietarii de animale de companie au declarat că au mai multă grijă de animalele lor de companie decât de ei înșiși. Aproximativ 70% dintre cei care sunt angajați au declarat că ar fi mai fericiți și mai productivi dacă animalul lor de companie li s-ar putea alătura la locul de muncă, fie la fața locului, fie în timp ce lucrează de la distanță.

Proprietarii cu vârsta sub 40 de ani au fost mai predispuși să spună că ar găsi valoare în a lucra cu animalele lor de companie.

Respondenții au spus că animalele lor de companie îi ajută să scadă stresul prin îmbrățișare (68%); făcându-i pe stăpânii lor să râdă (67%) și ameliorând singurătatea (61%).