- Există o diferență uriașă între a avea dorințe generale și a-ți scrie obiectivele clar, pas cu pas, pe hârtie.
- Putem avea oricâte dorințe, atât timp cât sunt formulate într-un mod realist.
- Este un nou început în care putem profita din plin de cele 12 luni de noi oportunități.
În fiecare an, îți faci o listă de rezoluții sau dorințe de Revelion. Dar, pe la mijlocul lui februarie, deja te întrebi: Ce s-a întâmplat cu toate planurile mele mărețe? Există o diferență uriașă între a avea dorințe generale și a-ți scrie obiectivele clar, pas cu pas, pe hârtie. Se pare că acest obicei simplu chiar este esențial atunci când chiar vrei să-ți atingi obiectivele.
Advertisment
Cu toții percepem ziua de 1 ianuarie ca pe un simbol al unui nou început și al „lepădării” de vechi obiceiuri nesănătoase, al posibilității de a o lua de la început, o noua șansă pentru obiectivele încă neîndeplinite.
Dacă suntem realiști în privința așteptărilor pe care le aveam legate de ceea ce urmează să se întâmple în viața noastră profesională și personală, cu atât percepția noastră asupra rezultatelor va fi ca ceea ce trebuie să se întâmple, se întâmplă cu adevărat.
Recomandări
„Din punct de vedere cognitiv și emoțional, am făcut o sută de pași în spate față de acum 20 de ani. În urmă cu 20 de ani, fiindcă nu aveam atât de multe alegeri, majoritatea idioate, puteam să ne propunem orice obiectiv și să îl atingem. Acum, dacă nu le scriem avem senzația că nu se întâmplă nimic.
Până să ajungem până la un obiectiv, două maxim scrise, sigur se întâmplă ceva, o eroziune, o catastrofă, o ploaie cu gheață, un cutremur, o erupție, o alegere proastă și tot așa. Atunci oamenii se întreabă dacă nu ar fi mai bine să scriem ce ne dorim? Răspunsul colectiv este că Ba da, scrie, scrie. Din punct de vedere psihologic, dacă nu ne dictează cineva ce să scriem, noi am ajuns în faza în care multiplele alegeri din jurul nostru nu ne permit să gândim liber”, a explicat Radu Leca, psiholog, la Aleph News.
Citește și
- 2024 a fost un an al încercărilor pentru afacerile din România. Mediul de afaceri s-a confruntat cu inflație, instabilitate fiscală și creșterea costurilor
- România a renăscut sub tricolor în 2024. Cine sunt sportivii care ne-au făcut mândri
- Vișinel Bălan luptă pentru copiii care trăiesc în centre de plasament din România: „Foarte mult de muncă. Am citit enorm de mult”
Partenerii noștri