• Dantura frumoasă îți dă curaj să zâmbești
  • Un zâmbet nealiniat poate să îți afecteze sănătatea
  • Gutierele transparente sunt ultima noutate în ortodonţie
  • Prețul unui aparat dentar poate ajunge până la mii de euro

Zâmbetul îți dă o stare de bine și te scapă de multe neplăceri. Totuși, nu e simplu să zâmbești, mai ales dacă ai temeri că dantura ta nu face o impresie bună.

E principalul motiv pentru care mulți pacienți încearcă tratamentul ortodontic, o procedură care vine cu două mari beneficii: corectarea mușcăturii și frumusețea dinților.

Ioana-Adeline Butu, pacient:Sunt foarte, foarte mulțumită de rezultat. dintii mei arată mult mai bine acum. Nu mai am acel impediment de vorbire pe care îl aveam înainte și de asemenea și când zâmbesc pot să zic că zâmbesc cu mult mai multă încredere”.

Aparatul dentar vizibil și incomod e deja istorie. Datorită noilor tehnologii, există acum opțiuni confortabile prin care îți poți alinia dinții.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

Alexandru Melenti, medic stomatolog:Cele mai noi care sunt apărute sunt cele transparente, tip gutiere, care sunt aproape invizibile, sunt foarte ușor de purtat”.

Andrei Iacob, medic primar:Acum, cu ajutorul digitalizării, putem să avem aparate individualizate pentru fiecare pacient în parte și pentru fiecare problemă pe care pacientul o poate avea“.

Psihologul Lorena Diaconescu a întâlnit oameni pe care zâmbetul i-a ajutat să depășească anumite probleme.

Lorena Diaconescu, psiholog:Nu mai merg în oras cu prietenii, se abțin să râdă sau atunci când râd își acoperă gura cu mâna ca să nu se vadă o dantură imperfectă“.

Prețul noilor gutiere ajunge și câteva mii de euro. Dar cele mai noi modele sunt atât de flexibile încât nu modifică nici vorbirea, nici nu lasă urme.

Cele mai ieftine modele pleacă de la câteva sute de lei, dar sunt mult mai rigide și mai greu de purtat.

În ultimii ani, au devenit o soluție și pentru cei care suferă de bruxism. Adică, scrâșnesc dinții în timpul somnului.