• Ziua mondială a bicicletei este marcată, în fiecare an, la data de 3 iunie.
  • Rezoluţia a fost adoptată prin consens de 193 de state membre ale ONU.
  • La nivelul Uniunii Europene, în 2022, au fost produse, în total, 14,7 milioane de biciclete.

Ziua mondială a Bicicletei este marcată, în fiecare an, la data de 3 iunie, anunță Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU).

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat, la 12 aprilie 2018, o rezoluţie în cadrul celei de-a 72-a sesiuni ordinare, desfăşurate la New York, prin care se sărbătoreşte la 3 iunie, în toată lumea, Ziua mondială a bicicletei. Rezoluţia a fost adoptată prin consens de 193 de state membre ale ONU, recunoscându-se astfel unicitatea, longevitatea şi versatilitatea bicicletei, utilizată de două secole ca un mijloc de transport durabil, simplu, accesibil, fiabil, curat şi în conformitate cu mediul înconjurător.

Conform Planului de acţiune global al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în perioada 2018-2030, activitatea fizică are beneficii multiplicative pentru sănătate, sociale şi economice, iar investiţiile în acţiuni de politică pentru creşterea activităţii fizice pot contribui la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare

Recomandări

ROMÂNIA ÎNVINGE UCRAINA
A ÎNCEPUT BACALAUREATUL 2024
ISRAELUL MOBILIZEAZĂ REZERVIȘTI
CINE OCUPĂ FUNCȚIILE DE TOP DIN UE
CUM SE ÎNCHEIE SAGA LA S1 SI S2?
CASH SAU LA BANCĂ?

La nivelul Uniunii Europene, în 2022, au fost produse, în total, 14,7 milioane de biciclete. Această cifră reprezintă o creştere cu 10% a producţiei de biciclete faţă de anul precedent (2021) şi o creştere cu 29% pe parcursul unui deceniu din 2012 până în 2022. 

Citește și