Autopsia lui George Floyd: Era infectat cu Covid-19/Nu indică clar dacă moartea a fost provocată de polițist

Autopsia lui George Floyd: Era infectat cu Covid-19/Nu indică clar dacă moartea a fost provocată de polițist Sursă foto: cbsnews.com
  • Autopsia oficială a lui George Floyd contrazice rezultatele unei alte autopsii, care avea ca rezultat faptul că bărbatul murise prin sufocare
  • Bărbatul a fost infectat cu Covid-19
  • Raportul final al autopsiei nu indică clar dacă moartea a fost provocată de polițist

Cu siguranță ești la curent cu faptul că moartea lui George Floyd, un american de culoare din Minneapolis, care a murit în timp ce se afla în custodia poliţiei, a dus la izbucnirea unor proteste de amploare şi extrem de violente în Statele Unite.

Ești curios totuși ce spune autopsia oficială? Raportul final al autopsiei arată că acesta a murit în urma unui stop cardiopulmonar şi nu indică clar dacă decesul a fost provocat de gestul poliţistului care i-a ţinut genunchiul pe gât timp de opt minute, scrie CNN. Adică inima sa s-a oprit, arată rezultatelor finale ale autopsiei realizate de medicul legist.

Raportul doctorului Andrew Baker spune că gâtul lui Floyd a fost comprimat când genunchiul fostului ofiţer Derek Chauvin a pus presiune pe el peste opt minute, dar nu concluzionează că asta a fost cauza directă a morţii sale.

Noul raport indică faptul că Floyd a prezentat o serie de vânătăi şi tăieturi pe cap, faţă, gură, umeri, braţe şi picioare. Dar nu a găsit nicio dovadă că vreuna dintre acele răni l-ar fi ucis. Autopsia oficială mai arată că Floyd avea probleme cardiace şi un istoric de hipertensiune arterială. Un raport preliminar de toxicologie a găsit niveluri moderate de fentanil şi metamfetamină în sânge. Autopsia indică, de asemenea, că Floyd a testat recent pozitiv pentru Covid-19, dar nu există niciun indiciu că acesta a fost un factor în moartea sa.

O autopsie independentă comandată de familia lui Floyd a arătat, însă, că Floyd a murit de „asfixiere din cauza presiunii susţinute“.