Avertisment dur al experților în sănătate: Lumea se va confrunta cu un deficit masiv de femei din cauza „selecției sexuale”

  • Un nou studiu spune că vor fi cu 4,7 milioane mai puține femei în următorii 10 ani din cauza practicilor selective privind sexul bebelușilor.
  • Autorii studiului afirmă că acest lucru va duce la dezechilibrarea proporției dintre sexe disponibili pentru căsătorie.
  • În 80 de ani, s-ar putea să existe un deficit de 22 de milioane de femei.

Cercetătorii susțin că în următorii 10 ani se vor naște cu 4,7 milioane de femei mai puțin în întreaga lume din cauza practicilor selective privind sexul bebelușilor, scrie Insider.

Studiul, publicat în revista medicală Global Health BMJ , a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea de Știință și Tehnologie Regele Abdullah din Arabia Saudită. Aceștia au folosit date privind 3,26 miliarde de nașteri înregistrate în 204 țări de-a lungul a 50 de ani.

În sud-estul Europei și sud-estul Asiei, selecția de gen a dus deja la o rată mai mare a nașterilor de bebeluși de sex masculin încă din 1970. Autorii studiului susțin că în același ritm în următorul deceniu se vor naște cu 4,7 milioane mai puține femei. Totodată, cercetătorii cred că numărul ar putea să crească la 22 de milioane până în 2100.

Studiul afirmă de asemenea că ar putea fi înregistrată o presiune asupra căsătoriilor din cauza reducerii numărului femeilor. China se confruntă deja cu acest fenomen din cauza celor 4 decenii în care a fost implementată politica copilului unic.