- Pe 30 octombrie este ziua în care îi poți scrie fostului partener
- Dacă ai rămas cu inima frântă după o relație, pe 30 octombrie ai voie să îi dai mesaj fostului
- Reîntoarcerea la un fost partener poate afecta stima de sine și sănătatea mintală
Scoate telefonul și începe să scrii mesaje! Azi ai voie să revii în viața ex-ului tău cu un SMS pentru că este Ziua Națională în care îi poți scrie fostului. Desigur, doar dacă vrei să-ți prelungești viața toxică. Această zi poate fi un moment să reiei legătura, dar, mai important, să te întrebi: merită cu adevărat să redeschizi ușa unei relații care nu a mers?
Advertisment
Din punct de vedere emoțional, este benefic să reiei legătura cu un fost partener?
„Există și beneficii dacă, până în momentul întâlnirii cu fostul sau fosta, tu ai trecut prin terapie, adică ambii parteneri au crescut sau au lucrat asupra lor asupra emoțiilor, gândurilor între timp.
Clar, există posibilitatea unei reconectări mai sănătoase și conștiente în care conflictele vechi sunt rezolvate, s-au înțeles într-o nouă perspectivă de asemenea experiența și maturizarea poate deschide noi căi de comunicare, respect, sprijin reciproc, ceea ce poate duce la o relație mai puternică și stabilă sau se pot întâlni doar pentru a fi recunoscători unul la altuia sau a-și cere iertare.
Recomandări
Însă există și câteva riscuri. Poți să retrăiești traumele și suferințele mai vechi pentru că relațiile care au cauzat multă suferință pot reactiva durerile emoționale și acele tipare de comportament nesănătoase, iar uneori întoarcerea la un fost partener poate împiedica creșterea personală, deschiderea către experiențe noi și dacă există un istoric de despărțiri și împăcări, reluarea relației poate intensifica aceste cicluri instabile, ceea ce duce la un stres emoțional constant”, spune Ana Maria Ambrosă, psiholog la Aleph News.
De ce revin oamenii la relațiile toxice?
„Oamenii revin adesea la relații toxice din câteva motive psihologice destul de profunde, pentru că dacă relația este nesănătoasă omul este familiarizat cu acel tipar și relația respectivă îi oferă un sentiment de confort, deoarece mintea și corpul s-au obișnuit cu tiparul respectiv.
Atașamentul emoțional creează o dependență care face dificilă ieșirea din relație, chiar și în prezența conștientizării efectelor negative. Iar trecerea timpului poate distorsiona amintirile și oamenii fiind să-și amintească mai degrabă momentele frumoase decât cele dureroase, ceea ce îi poate să creadă Că relația ar putea fi diferită.
Iar persoanele care au o stimă de sine scăzută, cred că merită o relație mai bună și că relația mai bună este să se întoarcă tot la cineva cu care a fost și să rămână blocați acolo Ani sau poate luni. Eu sper să nu mai rămână nimeni blocat, să treacă printr-un proces de dezvoltare personală și să fac o analiză sinceră a gândurilor, a trăirilor și a tiparelor pe care le-au trecut sau le-au parcurs împreună”, a spus Ana Maria Ambrosă, psiholog, la Aleph News.