• Poliţiştii brăileni au descoperit un bac ilegal care transporta maşini şi persoane peste Dunăre.
  • Ambarcaţiunea nu avea echipaj de siguranţă la bord şi era condusă de un tânăr care nu deţinea brevet.
  • Şalupa şi pontonul nu aveau licenţe şi autorizaţie de transport.

Poliţiştii din Brăila au descoperit o şalupă şi un ponton plutitor cu ajutorul cărora transportau mașini și persone dinspre malul drept, din comuna Garliciu, judeţul Constanţa, către malul stâng în comuna brăileană Frecăţei şi retur.

Totoadă, oamenii legii au descoperit că tânărul care conducea şalupa nu avea brevet, pontonul era neînmatriculat, iar ambarcaţiunea nu avea echipaj suficient. De asemenea, poliţiştii au aflat că proprietarul navei nu avea licenţă de transport şi nu plătea taxe şi impozite.


„În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că şalupa în cauză era condusă de către un tânăr de 18 ani, din judeţul Constanţa, fără a deţine brevet sau certificat de capacitate şi fără a avea echipajul minim de siguranţă de la bordul ansamblului. Totodată, din investigaţii a rezultat faptul că proprietarul ansamblului de nave, un bărbat de 48 de ani, din din comuna Frecăţei, i-ar fi încredinţat unei persoane fără brevet ansamblul de nave pentru efectuarea de activităţi de transport persoane şi autovehicule pentru care nu deţine licenţă şi autorizaţie de transport”, au anunţat reprezentanţii IPJ Brăila.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile şi infracţiuni la regimul transportului naval.