• Un băiat de 13 ani din Iași a fost lovit de așchiile unui cartuș care a explodat.
  • Acesta a găsit cartușul în pădure, iar acasă a încercat să-l taie fiind curios ce se află în interiorul lui.
  • Băiatul a fost transportat la spital, având răni pe mâini, în zona feței și a pieptului.

Accidentul a avut loc marţi după-amiază în localitatea ieşeană Hadâmbu. Băiatul de 13 ani a găsit un cartuș în pădure, l-a adus acasă, unde a încercat să îl taie după ce l-a strâns într-o menghină.

Cartuşul a explodat, iar aşchiile l-au lovit pe băiat. 

„S-a dus să mute vacile şi umblând prin pădure, prin frunziş, a văzut minunea ceea. A luat-o, i-a arătat-o lui mătuşă-sa, i-a zis să o arunce, nu a aruncat-o.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

A venit acasă şi i-a arătat-o lui mamă-sa, mamă-sa i-a zis dă-o încolo, arunc-o. S-a dus la menghină şi a vrut să vadă ce e înăuntru. (…) S-a găsit şi fierstrăul lângă, cu pânza tăiată, pânza de e ruptă”, a povestit o femeie din sat.

Tot ea spune că obiectul găsit de băiat în pădure nu era ruginit şi că nu părea vechi. 

Băiatul a fost preluat de un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transportat la Spitalul de Copiii Sfânta Maria pentru îngrijiri.  Potrivit unor surse, copilul nu este în stare gravă, având răni în zona feţei şi a pieptului şi pe mâini. 

„Ca urmare a sesizării primite, poliţiştii au demarat verificările în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi pentru luarea măsurilor care se impun. De menţionat este faptul că minorul a fost transportat la spital având nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.