• Un studiu realizat la școala de afaceri Wharton, una dintre cele mai bune școli de business din lume, arată că banii aduc fericirea
  • Dacă avansezi în carieră și îți cresc veniturile ai impresia că viața ta e cu adevărat una bună
  • Alte studii au arătat că atunci când oamenii reușeșc să-și transforme pasiunea în meserie, sunt mai fericiți, indiferent de câți bani câștigă

Se zice că banii nu aduc fericirea. Dar depinde pe cine întrebi. Un studiu realizat la școala de afaceri Wharton, una dintre cele mai bune școli de business din lume, arată inversul a ceea ce știai, conform CNBC.

Există studii din 2010 care arată că oamenii tind să fie mai fericiți cu cât câștigă mai mulți bani, dar până la un punct. Până ajung la 75.000 de dolari pe an. După care, fericirea stagnează și nu mai depinde de bani. Însă acest nou studiu arată că fericirea oamenilor crește și odată salariul. Concluzia? Ești mai fericit cu cât ai mai mulți bani.

La studiu au răspuns peste 33.000 de persoane, angajați de toate vârstele. Rezultatul a fost acesta, pentru că oamenii asociază banii cu o viață mai bună, își permit mai multe și își cumpără mai multe.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Așadar dacă avansezi în carieră și îți cresc veniturile ai impresia că viața ta e cu adevărat una bună și cel mai important element din studiu: poți să-ți alegi modul de viață pe care să-l trăiești. Alte studii au arătat că atunci când oamenii reușeșc să-și transforme pasiunea în meserie, sunt mai fericiți, indiferent de câți bani câștigă.