• 8 din 10 români spun că banii reprezintă principalul motiv de ceartă în cuplu.
  • Jumătate dintre respondenți spun că educația financiară poate consolida relația de cuplu.
  • 66% dintre cupluri spun că fondul de urgență este principala prioritate.

Banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. 8 din 10 români spun că banii reprezintă principalul motiv de ceartă în cuplu, iar jumătate dintre ei cred că educația financiară poate întări relația, asta arată un nou studiu.

De ce sunt banii un subiect atât de tensionat într-un cuplu? Și cum gestionăm astfel de conflicte pornite de la bani?

Elena Dobre, psiholog: „Banii, din totdeauna au fost monedă de schimb nespusă, atât în interiorul cuplurilor, cât și în interiorul grupurilor mari la sistem național.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Se pot pune în practică frici atunci când lipsa banilor își face apariția și tocmai de aceea ei nu vor spune neapărat de fiecare dată că motivul banilor le vor destrăma cuplurile și teama că viața lor nu va mai fi la fel ca atunci când aveau bani.

Dar din neputința de a comunica, de a spune, de a transmite exact ceea ce simt în legătură cu banii ne conduce și pe cealaltă pistă și anume lipsa educației financiare, care, cu precădere în poporul nostru, nu a avut loc atunci când educația a apărut în familie de când copiii încep să crească. Din punctul meu de vedere, ca terapeut sistemic este normalitate ca cei 2 parteneri să-și țină împreună banii, mai mult decât atât, să se educe unul pe celălalt împreună, adică din punct de vedere financiar.”

Citește și