• Bărbații provoacă mai multe emisii de carbon decât femeile.
  • Un om emite 8,5 tone de emisii de gaze cu efect de seră pe an.
  • Bărbații poluează cu 16% mai mult decât femeile.
  • Bărbații folosesc mai mult mașinile și cheltuie mai mult pe alcool și tutun.
  • Studiul a fost făcut în Suedia pe femei și bărbați singuri.

Uite un motiv pentru care femeile nu ar trebui să își dorească egalitate cu bărbații. Un nou studiu făcut în Suedia arată că bărbații poluează mai mult decât femeile. Studiul a analizat comportamentul femeilor și bărbaților singuri. Bărbații dau bani mai mulți pe mașini, alcool, mâncare sau tutun, iar toate contribuie la creșterea emisiilor de carbon.

Atât bărbații, cât și femeile, cheltuiesc sume similare de bani, dar bărbații folosesc mașinile mult mai mult, arată analiza. Cheltuielile bărbaților pentru bunuri determină cu 16% mai multe emisii de gaze cu efect de seră decât femeile.

Annika Carlsson Kanyama, de la compania de cercetare Ecoloop din Suedia, care a condus studiul, spune că femeile cheltuiesc mai mulți bani pentru sănătate, decorarea casei și haine, iar bărbații cheltuiesc mai mulți bani pe combustibil pentru mașini, mâncare, alcool și tutun.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Analiza ne arată că emisiile au fost estimate la o medie de 8,5 tone pe cap de locuitor pe an. Iar produsele alimentare, sărbătorile și mobilierul au reprezentat între 56-59% din acestea. Rezultatele raportului mai spun că emisiile totale de gaze cu efect de seră pot fi reduse cu 36-38% prin mutarea cheltuielilor pentru aceste produse și servicii la alternative mai puțin consumatoare de carbon fără a modifica cheltuielile totale.