• Din relatarea evenimentelor făcute de Manel Monteagudo în ultimele zile, reiese că că a suferit un accident când avea 23 de ani și se afla pe o barcă.
  • Din acel moment, scriitorul ar fi exagerat consecințele accidentului.

Manel Monteagudo, scriitorul din Vigo care a afirmat zilele acestea în numeroase medii de informare că s-a trezit din comă după 35 de ani de somn, recunoaște că nu este adevărat. A inventat-o. „A scăpat de sub control și eu îmi asum vina”, spune el.

„Nu am fost în comă în niciun moment, în niciun moment nu am fost în comă”, a explicat el în această dimineață în fața camerelor de luat vederi de la televiziunea spaniolă TVE.

A avut un accident pe o barcă, dar nu a intrat în comă.

Din relatarea evenimentelor făcute de Manel Monteagudo în ultimele zile, reiese că că a suferit un accident când avea 23 de ani și se afla pe o barcă. „Este adevărat că am căzut de la șase metri și am fost spitalizat în Irak, dar nu am fost în comă”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Din acel moment, scriitorul ar fi exagerat consecințele accidentului. „Aveam între 14 și 16 pierderi de cunoștința pe zi, dar nu eram în comă. Mi-aș fi dorit să fiu în comă, pentru că atunci nu i-aș fi creat atâtea probleme soției mele”, adaugă el.

Opinia unui neurolog expert

RTVE a vorbit cu Manuel Moltó, neurolog și purtător de cuvânt al Societății Spaniole de Neurologie, iar ceea ce acesta a explicat nu se potrivește cu o comă de 35 de ani. Potrivit acestuia, coma „nu durează 35 de ani”: „Coma este o situație foarte tranzitorie, la începutul leziunilor. În mod normal, după o traumă gravă în urma unei căzături, intri în comă, dar îți revii. Încetul cu încetul, se recuperează capacitatea de a respira, iar după câteva zile se reiau funcțiile de veghe și de somn, ceea ce înseamnă că se intră într-o stare vegetativă”.