• Instalaţiile de lumini din marile oraşe ale Spaniei au fost aprinse.
  • La Barcelona, evenimentul a fost marcat printr-un spectacol, iar la Madrid, protagonişti au fost medicii, poliţiştii şi pompierii implicaţi în lupta cu pandemia.
  • Crăciunul va fi condiţionat anul acesta de măsuri sanitare severe, chiar dacă rata îmbolnăvirilor a scăzut.

Capitala Spaniei este iluminată cu 11 milioane de beculeţe, care au fost instalate pe aproape 200 de străzi. Culorile drapelului Spaniei se găsesc pe unul dintre cele mai mari bulevarde din Madrid. Ca un omagiu adus tuturor spaniolilor care suferă din cauza pandemiei.

José Luis Martínez Almeida, primarul Madridului: „Spiritul Madridului este viu şi combativ. Nu vom renunţa la luptă şi vom continua să privim spre viitor. Dincolo de disputele noatre vom câştiga această bătălie.”

Barcelona are 100 de kilometri de iluminat public de Crăciun. Inaugurarea s-a făcut cu un spectacol de dans şi muzică electronică. Pamplona şi Malaga sunt alte oraşe care au aprins luminile de Crăciun cu mesaje de solidaritate şi speranţă.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

José Luis Martínez Almeida, primarul Madridului: „Acestea nu sunt luminile Crăciunului. Sunt luminile speranţei!”

Luminițele vor fi stinse odată cu activarea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii. Chiar şi în noaptea de Crăciun şi de Revelion se va menţine lockdownul începând cu ora 1.